AOV en Living the Green Life

Elke maand schrijven wij samen met AOV verschillende artikelen over gezondheid. Centraal staat de inname van voldoende vitamines en mineralen uit voeding.

Op deze pagina kun je alle artikelen terug vinden en op deze manier je verder verdiepen in een gezonde vegan lifestyle.

Voor het ondersteunen van je afweersysteem en het optimaal laten functioneren van je zenuwen heb je vitamine C nodig. Wat dit nu precies is, welke producten je het beste kunt eten en wat het voor je lichaam doet, zullen wij vandaag vertellen. Zo hoef jij niet op onderzoek uit en hopen wij je een stapje verder te helpen.

De zon schijnt weer wat minder lang en minder krachtig op de dag en de herfst staat om de hoek. Dat betekent dat we weer even wat aandacht mogen geven aan de zonnevitamine: vitamine D.

IJzer is een mineraal en hoort bij de groep spoorelementen. Dit wil zeggen dat je relatief weinig van het stofje nodig hebt om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Toch is ijzer belangrijk en ondersteunt het heel wat processen in het lichaam.

B12

Vitamine B12, misschien wel de meest besproken vitamine onder veganisten. Vitamine B12 zit voornamelijk in dierlijke producten, waardoor het een aandachtspunt is als je alleen plantaardig eet. Waarom vitamine B12 belangrijk is en hoe je er als veganist voldoende van binnen kunt krijgen, lees je in dit artikel.

Wintergroenten

5 wintergroenten die heel gezond zijn

Waarom zou je supplementen gebruiken

Waarom zou je supplementen gebruiken?

Een goed ontbijtje

Waaruit bestaat een goed ontbijt?

Slapend afvallen

Kies voor puur, kies AOV

Geen of zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft ruim 165 voedingssupplementen. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule, waardoor er zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn; ze zijn vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Echte pure supplementen dus!

Geschikt voor vegetariër en veganist

AOV maakt gebruik van plantaardige capsules, waardoor het grootste deel van de supplementen passen in een vegetarische of veganistische leefstijl.

Vrij van allergenen

Onze supplementen zijn, zoveel mogelijk, vrij van lactose, fructose, gluten en andere gangbare allergenen. Mocht het product van nature toch een allergeen bevatten, dan wordt dit duidelijk op het etiket vermeld.

Eenvoudig in te nemen

De plantaardige capsules kunnen eenvoudig worden opengemaakt. Hierdoor kan de inhoud worden vermengd met de voeding of opgelost worden in bijvoorbeeld water.

Duurzame verpakking

De groene potten zijn van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en daar worden wij blij van!

Vitamine D

Alles over de zonnevitamine: vitamine D

Vitamine B12

Vitamine B12

Vitamine C

Alles over vitamine C: dit wil je weten

Olie en vitamine E

Alles over vitamine E

Producten van AOV

Calcium

Alles over calcium

Minderbekende mineralen

Minder bekende mineralen en hun werking

Alles over selenium en paranoten

Alles over selenium

Ijzer

Alles over ijzer

Clean eating

Alles wat je wilt weten over clean eating

Sapjeskuur

Easy Vegan Challenge

Voor- & nadelen sapjeskuur

wat doet de lever

Wat doet de lever?

Eet jezelf energiek

Eet jezelf energiek

* Bedoeld ter ondersteuning van een veganistisch eetpatroon en niet voor gewichtsbeheersing

Waar ben je naar op zoek?