Plantbased:
het nieuwe normaal

Steeds meer mensen volgen een (grotendeels) plantaardig voedingspatroon voor hun eigen gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat veganisten minder kans hebben op hart- en vaatziekten, en vaker een lagere bloeddruk en cholesterol hebben. Meestal speelt liefde voor dieren, zorg voor het milieu en de aarde een rol bij deze keuze. De ontwikkelingen in de levensmiddelenindustrie gaan bovendien snel en de bewustwording wordt groter. De toekomst? Die is plantaardig!

Milieu

Dierenwelzijn

Gezondheid

Is vegan gezond?

Volgens toonaangevende voedingskundigen van over de hele wereld is een gevarieerd veganistisch dieet gezond voor mensen in alle levensfases, van baby’s tot ouderen en van zwangere vrouwen tot sporters. Want een gezond eetpatroon bereik je vooral door vers en gevarieerd te eten. En dat kan dus zeker plantaardig. Met als bijkomend voordeel dat je vaker een gezond gewicht behoudt.

Wat doet vegan eten met je lichaam?

  • Vaker een gezond gewicht
  • Lager cholesterol
  • Minder kans op hart- en vaatziekten
  • Lagere bloeddruk

13 vegan kookhacks

Tips en tricks voor de beginnende veganist

Hoe weten we of producten veganistisch zijn?

Vaker veganistisch eten? Zo doe je dat!

Vegan koken

Help, geen dierlijke producten meer!? Geen stress, er is nog zó veel waarmee je de lekkerste maaltijden maakt. Dit kan met vlees- en zuivelvervangers, maar hoeft niet. Kies groente als basis en creëer hier je gerecht omheen. Of ga uit van aardappelen, rijst of pasta, als je bedenkt wat je vanavond gaat eten. Elk recept is te veganizen, beloofd. Niet moeilijk of ingewikkeld, wél lekker, volwaardig en helemaal plantaardig

Vegan recepten

Living The Green Life en onze partners zorgen elke dag weer voor nieuwe inspiratie om 100% plantaardig te koken. We helpen je met makkelijke recepten voor elk moment van de dag, met verse ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Júist met de pure en rijke smaken van groente, fruit en kruiden geniet je van elke maaltijd.

  •  5 min

Lavendel moon milk

  •  30 min

Gele thaise curry met vegan kipstukjes

  •  20 min

3x zelf vegan ketchup maken

  •  20 min

Vegan havermout cake met mango en kurkuma

Van vega naar vegan, waarop moet ik letten?

Je at al geen of nauwelijks vlees en vis. Nu wil je kijken of een veganistisch eetpatroon bij je past. Wat is het verschil? Als vegan eet je voor de volle 100% plantaardig. Dus ook geen dierlijke producten of voeding waar dit in zit, zoals zuivel, eieren, honing, gelatine en kleurstof E120. Omschakelen moeilijk? Nee, dat niet. Je weet snel genoeg wat je wel eet en er zijn tal van alternatieven.

Hoe zit het met voedingsstoffen?

Deze vraag krijg je als vegan regelmatig voorgeschoteld. Wees gerust, met een plantaardig voedingspatroon kom je prima aan je vitamines, mineralen, eiwitten en andere voedingsstoffen. Er zijn een paar aandachtpuntjes, maar die kun je innemen als supplement of extra toevoegen aan je dagelijkse menu. Helpen we je bij, zodat je ook met een plant based menu fit blijft.

Wie & wat is Living The Green Life?

Uitnodigen en verbinden, dát is de LTGL-filosofie. Ik startte in 2016 het platform LTGL en deelde hier mijn eerste vegan recepten. Onze Easy Vegan boeken staan bekend om de gezonde, maar vooral lekkere gerechten voor elk moment van de dag. Living The Green Life maakt de vegan lifestyle toegankelijk voor iedereen. Met dagelijks nieuwe recepten, lifestyle en DIY ideeën, plant based hotspots en achtergrondartikelen.

Bestaat er ook vegan kleding?

Bont, leer, zijde: deze materialen, gebruikt in kleding en schoenen, zijn dierlijk. Het is helemaal aan jou of dit wilt dragen. Goed om te weten: de ontwikkelingen voor alternatieven gaan snel. Vegan leer is enorm in opkomst (hello, new shoes!) en bont gaat bij steeds meer modemerken in de ban. Zijn we blij mee, want de leer- en bontindustrie veroorzaakt niet alleen dierenleed, maar ook milieuvervuiling.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?