Onze doelen
& historie

Living the Green Life is opgericht door foodie Sanne van Rooij. Het team van LTGL, dat nu uit vijf fulltimers bestaat, schrijft over en doet van alles wat met plantaardig eten en leven te maken heeft. We delen heerlijke simpele recepten en maken food filmpjes die vegan koken nóg makkelijker maken. Ook maken we kookboeken, geven lifestyle tips en houden je op de hoogte van allerlei hotspots en nieuwe producten. Dit alles met als doel te laten zien dat plantaardig eten geen uitdaging is, maar juist leuk en vooral ontzettend lekker!

Living the Green Life is het meest complete plantaardige platform in Nederland. Wij inspireren met een waaier aan mogelijkheden om zo gemakkelijk je eigen keuzes te kunnen maken. Een lifestyle zonder ‘moeten’.

We streven ernaar een verantwoorde, plantaardige lifestyle te tonen met als doel veganistisch eten een positief imago te geven waarbij de focus wordt gelegd op goed doen voor jezelf en voor de omgeving. Een dieet voor een betere planeet, om zo maar te zeggen. Wij beperken ons daarbij nadrukkelijk niet tot hokjes denken. We willen iedereen, van jong tot oud, vrijlaten om zelf een keuze te maken in je bewuste eetpatroon. Alles kan en alles is mogelijk. Of je nu flexitariër zijn ambieert of vegetarisch / veganistisch eet; Living the Green Life is er voor iedereen. Wij laten zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een sociaal en uitdagend leven.

Sanne voelde zich niet zo lekker;

Living the Green Life is opgericht door foodie Sanne van Rooij. In 2015 voelde zij zich niet zo lekker en ontdekte bij de dokter dat ze een lactose-intolerantie heeft. Met nul inspiratie ging ze op Instagram op zoek naar lekkers voor op haar bordje.

2015
2016

Tijd voor een eigen Instagramprofiel

Zelf begon ze ook een instagram-profiel met foto’s van haar ontbijt, @beautyblends. De foto’s werden overgenomen door Vogue USA en Huffington Post én ze kreeg haar eerste celebrity-volger: Miranda Kerr.

In december 2016 was het tijd voor een website: Living the Green Life werd geboren.

Vanaf Veganuary veranderde alles letterlijk overnight

Vanaf Veganuary 2017 veranderde alles letterlijk overnight. Vegan werd ineens gezien als hip en Living the Green Life mocht de eerste recepten voor LINDA, Glamour en Women’s Health schrijven. Daarmee knalde het bezoekersaantal van de website naar 10.000 (!).

In september 2017 vond de lancering van het eerste boek – Easy Vegan – plaats. Missie: laten zien hoe makkelijk, leuk én lekker plantaardig eten kan zijn – ons doel was om iedereen in 2020 minimaal 1x per week vegan te laten eten.

2017
2018

Het kan snel gaan

In februari 2018 lanceerden we de eerste editie van het V’GAN Lifestyle Magazine, waarna er nog acht volgden. In maart lag de 5e druk van Easy Vegan in de winkels, maar ontstonden ook de plannen voor een nieuw boek. In oktober was daar Easy Vegan 2. We kregen ons eerste eigen kantoor. In deze gloednieuwe ruimte stonden zes bureaus, een koffiezetapparaat en een goedgevulde koelkast. Ready to rumble!

Jullie favoriete recept van het jaar was de bountytaart. Daar zijn wij het trouwens voor de volle 100% mee eens.

Een kookworkshop met een klein foutje

Nieuw was de kookworkshop in 2019. We maakten wel een foutje bij het online zetten, want de webshop gaf geen limiet aan. Gevolg? Zestig aanmeldingen in één dag, dus we moesten op zoek naar een grotere ruimte.

In maart kregen we het goede nieuws dat we nog een boek mochten maken en dit keer met een hele speciale bestemming: Italië! Binnen twee dagen waren de tickets geboekt en nog geen week later leerden we pasta maken in Florence voor het nieuwe boek Easy Vegan Feelgood. We maakten het laatste V’GAN Lifestyle Magazine, want het was tijd voor nieuwe avonturen en uitdagingen.

Easy Vegan Feelgood ligt in de winkels, maar was er ook net zo snel weer uit. Foutje bij de herdruk, waardoor het boek 3 weken niet leverbaar was – nogmaals excuus. Wij konden ook wel janken!

2019
2020

Een jaar vol veranderingen

In januari 2020 startten we met de EASY VEGAN Challenge (7 dagen vegan). Er deden 12.500 mensen mee en we kwamen bij EditieNL op tv. In 2020 brachten we maar liefst vijf e-books uit: Easy Vegan Challenge, Easy Vegan on a budget, Easy Vegan Picknick, Easy Vegan Sweets en Easy Vegan Cheese.

We breidden onze webshop flink uit en deze zal alleen nog maar verder groeien. De Easy Vegan (food)box werd geïntroduceerd, vol met de leukste en nieuwste vegan producten waar je thuis gelijk van kan genieten. Sinds dit jaar kan je ook verschillende LTGL-memberships afsluiten, voor nog meer unieke content en kortingen!

Never a dull moment...

Ook voor 2021 hebben we natuurlijk weer grootse plannen. Zo lanceren we een sterk verbeterde versie van ons platform waar je nóg makkelijker alles kunt vinden over een plantaardige lifestyle. Brachten we vorig jaar al enkele boxen uit, nu is de Easy Vegan Box een terugkerend maandelijks feestje geworden. En – tromgeroffel – in mei verschijnt het vijfde boek: Easy Vegan Weight Loss Plan. En als we vandaag weer iets nieuws verzinnen, beginnen we er morgen aan!

2021

Waar ben je naar op zoek?