Advertentie

Alles over calcium

Calcium is voor veel mensen een bekend begrip, maar ook iets waarover sommigen zich zorgen maken als ze switchen naar een plantaardig eetpatroon. Wij leggen je in dit artikel uit wat calcium is, wat het voor je lichaam doet en uit welke plantaardige voedingsmiddelen je het kunt halen.

Calcium is een mineraal. Mineralen zijn, net als vitamines, voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in onze voeding en noodzakelijk zijn voor onze lichamelijke gezondheid. Het lichaam kan calcium niet zelf aanmaken – dat wil dus zeggen dat je het uit je voeding moet halen – en daarom is het een essentieel mineraal.

Wat doet dit mineraal

Dit mineraal heeft verschillende functies in ons lichaam. De bekendste is de instandhouding van normale botten en tanden. Verder draagt calcium bij aan een normale celdeling, een goed verloop van de bloedstolling en een normale werking van de spieren. Naast al deze belangrijke functies is er nog meer: dit mineraal is ook van belang voor het zenuwstelsel, ondersteunt de spijsvertering en helpt energie vrij te maken uit de voeding.

Waar zit calcium in?

Met de opgedane kennis over deze functies wil je er waarschijnlijk wel goed op te letten dat je dagelijks voldoende calcium binnenkrijgt. Je vindt het in groene bladgroenten en het wordt in veel gevallen toegevoegd aan plantaardige zuivelvervangers. Kies daarom bij voorkeur voor deze verrijkte variant van plantaardige zuivel. Daarnaast kan je de inname van calcium aanvullen met supplementen. Bijvoorbeeld met calcium tabletten.
Let bij de keuze voor een supplement op verschillende aspecten, zoals het kiezen van een supplement van calcium met organische verbindingen. Voorbeelden zijn calciumbisglycinaat, calciumpyruvaat, calciumpidolaat en calciumcitraat. Selecteer vervolgens de vorm die het beste bij jou past. Wil je meer weten over de verbindingen van mineralen en vraag je je altijd af hoe je weet of een supplement goed is en welke je moet kiezen? We hebben dit allemaal uitgelegd in het artikel “Hoe bepaal je of een supplement goed is?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Sojamelk
Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Hoera! Een nieuwe vegan Ben & Jerry’s smaak
8 x vegan zonder vleesvervangers
Vegan zonder soja
Voeding voor je botten

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?