3 redenen waarom vegans extra baat hebben bij omega 3 supplementen 

Omega 3-vetzuren zijn van essentieel belang voor een goede gezondheid. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om voldoende Omega 3 binnen te krijgen. Zeker niet wanneer je veganistisch eet. Omega 3-vetzuren komen namelijk vooral voor in vis en schaaldieren. Als je plantaardig eet, is het niet mogelijk om dit voldoende via je voeding binnen te krijgen. Maar waar haal je het dan vandaan? En waarom zijn omega 3-vetzuren zo belangrijk? In dit artikel geven we drie redenen waarom vegans extra baat hebben bij omega 3 supplementen. 

1. Vegan omega 3 is lastig te vinden 

We maken onderscheid tussen omega-3 vetzuren die uit dierlijke stoffen zijn ontstaan en vetzuren die vegan zijn. Vegan omega 3 is bijvoorbeeld te vinden in zaden en noten. Denk bijvoorbeeld aan het eten van chiazaad, pompoenpitten of een handje walnoten. Helaas worden dergelijke producten slechts mondjesmaat gegeten. Het is ook niet goed om deze in grotere hoeveelheden te eten. Daardoor is het heel lastig om voldoende vegan omega 3 binnen te krijgen. 


Dit is dan ook de reden dat de meeste vegans ervoor kiezen om hun lichaam te ondersteunen met het gebruik van voedingssupplementen. Wel is het hierbij belangrijk dat er voor voedingssupplementen wordt gekozen die tevens vegan zijn, zodat je geen onnodige dierlijke stoffen binnenkrijgt. 

2. Belangrijk voor het ondersteunen voor de hersenfuncties 

Maar waarom is het überhaupt belangrijk dat men voldoende omega 3-vetzuren tot zich neemt? Het is hierbij vooral belangrijk om naar de functie van deze vetzuren te kijken. Het moge duidelijk zijn dat de vetzuren van positieve invloed zijn op verschillende gebieden in het lichaam. De meest duidelijke (en aantoonbare) resultaten zijn terug te vinden in het brein. Omega 3 supplementen zijn bewezen effectief bij het tegengaan van de cognitieve achteruitgang van mensen boven de vijftig jaar. Bovendien helpt het kinderen ook om het groeiende brein te ondersteunen en sneller en makkelijker verbindingen te leggen. 

3. Tijdens de zwangerschap 

Vegans moeten er zeker in de zwangerschap op toezien dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Deze zijn noodzakelijk voor een goede groei van de baby. Daarom wordt gedurende de zwangerschap aanbevolen om extra supplementen te slikken en zo eventuele tekorten bij de baby te voorkomen. Dit betekent dus niet dat je van je vegan levensstijl moet afwijken, maar wel dat er extra aandacht moet zijn om belangrijke vitamines en mineralen aan te vullen die ook voor de baby van belang zijn. 

Omega 3-vetzuren spelen hier een belangrijke rol in. Deze zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de organen. Bovendien vermindert het slikken van extra Omega 3 de kans op extreme vroeggeboorte (geboorte voor de 34 weken zwangerschap) en zien we minder kindjes die dysmatuur (te laag geboortegewicht voor zwangerschapsduur) worden geboren. Daarnaast zijn er ook studies die hebben aangetoond dat het slikken van extra Omega 3 voor een minder snelle disbalans in de hersenen kan zorgen. Dit is al bij de aanleg van belang om de kans op verschillende stoornissen zoals ADHD, autisme en diverse gedragsstoornissen te verkleinen. 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?