Advertentie

Alles wat je wilt weten over clean eating

Clean eating wordt gezien als het eten van écht voedsel. Hier worden dan onbewerkte producten zoals je ze aantreft in de natuur bedoeld. Wat dat inhoudt en wat de voordelen zijn? Lees vooral verder!

Clean eating wordt niet gezien als een dieet, maar als een lifestyle. De naam clean eating gaat dus niet over hoe schoon je voeding is, maar eerder hoe puur de voedingsmiddelen zijn.

Als je deze methode volgt, kies je dus voor zo min mogelijk toegevoegde stoffen als suikers, zout en andere conserveringsmiddelen. Deze stoffen vind je voornamelijk in bewerkt voedsel. Koek, snoep en kant-en-klaarmaaltijden vallen bijvoorbeeld onder sterk bewerkt voedsel. Bij clean eating kook je je maaltijden altijd zelf met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan groenten, peulvruchten, noten en fruit. Je hebt zo zelf invloed op de ingrediënten die je toevoegt aan je maaltijd, waardoor je eventuele “troep” kunt ontwijken.

Een voordeel aan clean eating is dat je veel pure ingrediënten combineert en voedingsmiddelen gebruikt die een goede bron zijn van voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Je eet een stuk minder “lege” calorieën uit voedingsmiddelen die voornamelijk vet en koolhydraten en weinig goede voedingsstoffen bevatten. Als je clean eet, krijg je energie en goede voedingsstoffen binnen en maak je optimaler gebruik van de voeding die je eet.

Een aandachtspunt om aan al je voedingsbehoeftes te voldoen is dat je niet alleen maar groenten en fruit eet, maar ook granen, peulvruchten en andere voedingsmiddelen. Als het je desondanks niet lukt om de voedingsstoffen binnen te krijgen, kunnen supplementen je gezondheid ondersteunen.

Wil je beginnen met clean eating en vind je je hele eetpatroon omgooien te rigoureus? Grote veranderingen zijn voor iedereen lastig toe te passen en vol te houden. Het kan echter geen kwaad om stapje voor stapje meer pure producten te kiezen. Hou goed in de gaten welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en vul waar nodig aan met een supplement.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen.  AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

 

 

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep
VEGAN IN HET NIEUWS week 41

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?