Eet jezelf energiek

Behoefte om je energiek en fit te voelen? Wie niet! Wist je dat je heel erg veel kan bereiken door de juiste voeding te eten? Lees er in dit artikel meer over.

Heel veel van ons kennen het wel; de verhalen dat je je energiek kan voelen als je gezonder eet. Naast dat het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten goed is voor je lichaam, spelen vitamines en mineralen een grote rol bij je lichamelijke gesteldheid. Hieronder vind je een lijst van vitamines en mineralen die helpen bij het vrijmaken van energie uit je voeding en benoemen we ook de stoffen die je kunnen helpen om je energiek te voelen, door vermoeidheid en moeheid te verminderen.

 

Voedingsstoffen om de energiestofwisseling te ondersteunen

Er zijn vitamines en mineralen die je energiestofwisseling ondersteunen. Het gaat hierbij om vitamine B8, calcium, fosfor, ijzer, jodium, koper, magnesium, mangaan, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B2, vitamine B1, vitamine B12, vitamine B6 en ook nog vitamine C. Dit is best een flinke lijst, maar het is juist fijn om te weten dat er zo veel verschillende stoffen zijn die je energiestofwisseling ondersteunen. Het is handig om af en toe te checken of je voldoende deze stoffen binnenkrijgt, door je voeding in te vullen bij een app die dat voor je uitrekent bijvoorbeeld. Wanneer je (tijdelijk) niet alle vitamines en mineralen binnenkrijgt, kunnen voedingssupplementen een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Om de energiestofwisseling te kunnen ondersteunen, heb je nog wel de energie zelf nodig. Deze energie haal je dan weer uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

 

Bij vermoeidheid en moeheid

Naast voedingsstoffen die de energiestofwisseling ondersteunen, zijn er ook voedingsstoffen die vermoeidheid en moeheid kunnen verminderen. Ook hiervan hebben we een hele lijst voor jullie. Namelijk: folaat (vitamine B11), ijzer, magnesium, niacine (vitamine B3) , pantotheenzuur (vitamine B5), riboflavine (vitamine B2), vitamine B12, vitamine B6 en vitamine C. Zoals je kunt zien zit er best wat overlap tussen de voedingsstoffen die de energiestofwisseling ondersteunen en de voedingsstoffen die vermoeidheid tegen gaan. Sommige vitamines en mineralen zorgen dus voor een dubbel zo fijn effect voor de energie in je lijf! Ben je op zoek naar een supplement met deze voedingsstoffen? Er is genoeg keuze (vergeet daarbij alleen niet bij specificaties ‘vegan’ aan te vinken).

Maar eerlijk is eerlijk: naast deze voedingsstoffen zijn er nog meer dingen die een rol kunnen spelen bij je energiepeil. Niet te veel eten, ontspannen, werken aan een mentale gezondheid en vooral ook voldoende bewegen zijn allemaal factoren die zeker ook van belang zijn om je fit en energiek te voelen. Dit zijn dus ook zeker dingen om mee te nemen, als je behoefte hebt om je energiek en fit te gaan voelen.

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we jullie goed en deskundig te kunnen informeren.

 

 

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

over_LTGL

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

alle ebooks sticker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?