Advertentie

Alles over de zonnevitamine: vitamine D

De zon schijnt weer wat minder lang en minder krachtig op de dag en de herfst staat om de hoek. Dat betekent dat we weer even wat aandacht mogen geven aan de zonnevitamine: vitamine D.

Deze zonnevitamine, wordt ook wel eens een pro-hormoon genoemd. Dit heeft alles te maken met zijn functie en hoe deze er scheikundig gezien uitziet. Vitamine D heeft namelijk de chemische samenstelling van een hormoon. Deze specifieke samenstelling maakt deze zonnevitamine uniek en zorgt ervoor dat hij zijn belangrijke rol in het lichaam kan uitvoeren.

Vitamine D speelt een rol bij de botaanmaak, draagt bij aan het cel vernieuwingsproces, zorgt mede voor de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunt de opbouw en het behoud van sterke tanden. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze pro-hormoon ook essentieel voor de werking van de spieren.

Wat zijn bronnen van vitamine D?

De meest bekende is uiteraard zonlicht. Je maakt de zonnevitamine aan onder invloed van UV licht op de huid. In voeding vinden we vitamine D voornamelijk terug in dierlijke producten en wordt het toegevoegd aan halvarine en margarine. Dit kan zowel de actieve als inactieve vorm zijn. In algen zit, als enige onder de plantaardige voeding, van nature D3, dus de actieve vorm.

Waarom zou je deze zonnevitamine bijslikken?

Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is één van de vitamines die het lichaam zelf onder invloed van zonlicht in de huid aanmaakt. Wanneer de zon minder krachtig is dan in de zomermaanden is een supplement met vitamine D een zinvolle aanvulling. Je hebt deze supplementen in zowel de actieve vorm, als de inactieve vorm, D2. Het wordt vaak aangeraden om te kiezen voor de actieve vorm, dus D3.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wanneer is koek vegan?
Geef je huid een sterren behandeling met STARSKIN®
Onze favoriete vegan beauty lijnen van bekendheden
De lekkerste pannenkoeken bak je met deze plantaardige melk

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?