Voeding voor je huid

De huid. Veel onder ons smeren erop los voor een gezondere huid maar helaas, meer dan eens, met weinig resultaat. Hoe kan dat? Ligt dit misschien aan de voeding? Kan je je huid van binnenuit gezond houden? Wij zochten het voor je uit.

Wat je in je mond stopt en wat je levensstijl is heeft zeker invloed op je huid. We gaan de basisprincipes nog even langs en vervolgens lichten we een paar voedingsstoffen toe die op hun beurt invloed kunnen hebben op de gezondheid van je huid.

We beginnen bij nummer 1 op de lijst. Gezonde en gevarieerde voeding. Door gezond te eten wordt niet alleen je lichaam maar ook je huid gevoed met voedingsstoffen die essentieel zijn. Tips hoe je gevarieerd, vol kleur en vol goede voedingsstoffen eet hebben we eerder al besproken.

Daarnaast zijn goede gewoontes zoals niet roken, matig alcohol gebruik, voldoende beweging en ontspanning en voldoende slaap essentieel voor de gezondheid van je huid.

Ook vocht is een aspect die we graag even willen uitlichten. Voldoende water is zo ongelofelijk belangrijk voor alle processen en het onderhoud in het lichaam. Drink ten minste twee liter water per dag, dan leg je al een goede basis.

En een hele belangrijke die we allemaal weten. Ga niet te lang in de zon en als je in de zon gaat smeer je huid dan goed in.

Voedingsstoffen voor de huid uitgelicht.

Jodium, zink, vitamine A, vitamine C, vitamine B2, vitamine B3 en vitamine B8 leveren een bijdrage in het gezond houden van je huid. Ook ondersteunen deze voedingsstoffen het herstellend vermogen van de huid. Daarnaast zijn jodium, zink en vitamine B2 ook belangrijk voor het behoud van de normale structuur en functie van de huid. Ook vitamine C mag nog wat extra aandacht want deze vitamine draagt bij aan de vorming van collageen wat weer op zijn beurt van belang is voor het bindweefsel.

Voedingsstoffen op het gebied van UV-straling.

De antioxidanten koper, mangaan, zink, vitamine B2, selenium, vitamine C en vitamine E komen, als het gaat om bescherming tegen UV-straling, aan bod. Ze beschermen de cellen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht. Het is belangrijk om genoeg vitaminen en mineralen via de voeding binnen te krijgen. Bepaalde voedingssupplementen met antioxidanten kunnen hier een aanvulling op bieden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?