Alles over vitamine E

Vitamine E, een verzamelnaam voor tocoferolen, is van nature in voeding aanwezig. De alfa-variant van deze tocoferolen kan ons lichaam het beste opnemen en verdient daarom onze voorkeur. Maar wat doet het eigenlijk in ons lichaam?

Vitamine E is, zoals hierboven beschreven, een verzamelnaam voor een aantal stoffen. De belangrijkste is alfa-tocoferol of alfa-tocoferolacetaat, maar in dit artikel gebruiken we de verzamelnaam ‘vitamine E’ om het overzichtelijk te houden.

Wat doet het?

Vitamine E heeft verschillende functies, waaronder een anti-oxidatieve werking. Dat helpt het lichaam te beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht en is daarmee belangrijk voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Vitamine E valt onder de vetoplosbare vitamines, samen met vitamine A, D en K. Om de opname van deze vetoplosbare vitamines goed te laten verlopen, is het belangrijk om de bronnen waaruit je de vitamine wilt halen te nuttigen met een beetje vet. Hieronder kun je lezen in welke voedingsmiddelen het voorkomt.

Bronnen van vitamine E

Er zijn veel verschillende plantaardige voedingsmiddelen die vitamine deze vitamine. Denk aan zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, graanproducten, noten, pinda’s, zaden, groenten en fruit. Zoals je aan deze lijst ziet, heb je veel mogelijkheden om voldoende binnen te krijgen door middel van je dagelijkse voedingspatroon. Eet je deze producten niet of niet voldoende, kan het goed zijn om je voeding aan te vullen met supplementen. Let er bij de supplementen op dat je kiest voor de vorm die je lichaam het beste opneemt: alfa-tocoferol of alfa-tocoferolacetaat.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

 

 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?