Advertentie

Alles over vitamine E

Vitamine E, een verzamelnaam voor tocoferolen, is van nature in voeding aanwezig. De alfa-variant van deze tocoferolen kan ons lichaam het beste opnemen en verdient daarom onze voorkeur. Maar wat doet het eigenlijk in ons lichaam?

Vitamine E is, zoals hierboven beschreven, een verzamelnaam voor een aantal stoffen. De belangrijkste is alfa-tocoferol of alfa-tocoferolacetaat, maar in dit artikel gebruiken we de verzamelnaam ‘vitamine E’ om het overzichtelijk te houden.

Wat doet het?

Vitamine E heeft verschillende functies, waaronder een anti-oxidatieve werking. Dat helpt het lichaam te beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht en is daarmee belangrijk voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Vitamine E valt onder de vetoplosbare vitamines, samen met vitamine A, D en K. Om de opname van deze vetoplosbare vitamines goed te laten verlopen, is het belangrijk om de bronnen waaruit je de vitamine wilt halen te nuttigen met een beetje vet. Hieronder kun je lezen in welke voedingsmiddelen het voorkomt.

Bronnen van vitamine E

Er zijn veel verschillende plantaardige voedingsmiddelen die vitamine deze vitamine. Denk aan zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, graanproducten, noten, pinda’s, zaden, groenten en fruit. Zoals je aan deze lijst ziet, heb je veel mogelijkheden om voldoende binnen te krijgen door middel van je dagelijkse voedingspatroon. Eet je deze producten niet of niet voldoende, kan het goed zijn om je voeding aan te vullen met supplementen. Let er bij de supplementen op dat je kiest voor de vorm die je lichaam het beste opneemt: alfa-tocoferol of alfa-tocoferolacetaat.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

 

 

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep
VEGAN IN HET NIEUWS week 41

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?