Slapend afvallen

Veel mensen willen graag wat kilootjes eraf hebben en zoeken tips en tricks om dit te doen. De ene doet een sapjeskuur en de ander gaat calorieën tellen. Wat ook gebeurt is dat mensen gewoon wat beter willen gaan slapen en op die manier proberen af te vallen. Hoe zit dat dan precies?

Misschien herken je het wel; na een slechte nacht slaap grijp je snel en graag naar wat ongezondere en vettere maaltijden. Dit heeft alles te maken met hoe je lijf herstelt tijdens de slaap.

Reset

Tijdens het slapen wordt je lijf weer geoptimaliseerd. Het lichaam heeft dan tijd om alle processen weer te stroomlijnen, je eten goed te verwerken en alle hormonen op pijl te houden. Voor veel mensen werkt het zo dat ze na een nacht goed slapen de volgende dag sneller naar gezond eten grijpen. Er zijn nog veel onderzoeken gaande op dit gebied, maar het lijkt te maken te hebben met je hormonen. Na een nacht goed slapen lijkt het er juist op dat mensen meer motivatie hebben voor een gezondere levensstijl en ook de drang tot snacken beter onder controle kunnen houden.

Na een nacht goed slapen hebben de meeste mensen ook meer energie om wat meer te bewegen. Je neemt dan sneller een actievere levensstijl aan – staat meer op en loopt meer rond – dan als je erg moe bent.

De combinatie van meer motivatie voor een gezondere levensstijl, meer gezond eten, meer lichamelijke activiteit, kan zorgen voor een negatieve energiebalans. Daarbij verbrandt je lichaam meer dan dat het binnenkrijgt, waardoor je mogelijk gaat afvallen.

Magisch wondermiddel

Helaas is slaap geen wondermiddel om af te vallen. Maar, het helpt mee om de moeilijke stappen naar goede voeding, gedragsverandering en beweging te zetten. Deze laatste factoren zorgen voor de daadwerkelijke kans om af te vallen. Slaap is dus een factor die het proces ondersteunt en kan helpen om je doelen te bereiken.

Een goede nachtrust

Allemaal leuk en aardig die feitjes over waarom goed slapen je kan helpen, maar hoe krijg je het voor elkaar dat je goed slaapt? Hier zijn meerdere tips voor. Denk hierbij aan geen elektronische apparaten (schermen) gebruiken een uur voor het slapen, een goed ritme houden, (zelf)massage en mediteren. Wij hebben eerder een lijstje met zeven tips voor een goede nachtrust voor jullie gemaakt.

Overigens, een goede nachtrust is niet het enige wat meespeelt bij je energiek voelen. Let er bij je voeding bijvoorbeeld ook op dat je voldoende vitamine B3 en B6 binnenkrijgt. Beide vitamines kunnen bijdragen aan vermindering van vermoeidheid.

Daarnaast kan een slaapsupplement je misschien wel ondersteunen. Valeriaan zit bijvoorbeeld in veel kruidenmengsels en lijkt een goede nachtrust te ondersteunen. Het helpt je ontspannen en het kan helpen met het creëren van rust tijdens periodes van stress. Deze claim is nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie, maar voor sommigen kan het ondersteunen.

Dan nog een laatste tip: ga niet met te veel honger en niet met een te vol gevoel naar bed, beiden kunnen je nachtrust minder fijn maken.

Slaap lekker (alvast)!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen . AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we jullie goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?