Vegan buffet samenstellen

Feest! Tijd om uit te pakken met een overheerlijk vegan buffet. Lekker én makkelijk, want iedereen kan opscheppen wat hij of zij lekker vindt. Zelfs de meest overtuigde carnivoor smult van deze heerlijke veganistische gerechten.

Het samenstellen van een (vegan) buffet vraagt even wat voorbereiding. De grootste uitdaging is de hoeveelheid eten. Het mag zeker niet te weinig zijn, maar ook niet te veel. Dan moet je misschien veel eten weggooien en dat is natuurlijk zonde. Hoewel je leftovers vaak wel goed kunt bewaren om daar later weer iets lekkers van te maken.  

Richtlijn voor de juiste hoeveelheid

Maar als je liever niet met veel restjes wilt blijven zitten, dan is het slim om niet té veel klaar te maken. Een handige richtlijn is om uit te gaan van zo’n 450 tot 500 gram eten per persoon. Natuurlijk hangt dit een beetje af van de samenstelling van je gezelschap: als er veel kinderen komen, kun je het gemiddelde iets omlaag schroeven. En als er juist een gezelschap vol grote eters komt aanschuiven kan 550 gram per persoon juist een goede richtlijn zijn.

Speciale wensen en allergieën

Informeer vooraf naar allergieën en of mensen iets écht niet lusten. Je kunt het nooit iedereen 100% naar de zin maken, maar een beetje rekeninghouden met voor- en afkeuren kan geen kwaad. Omdat je toch verschillende hapjes maakt kan je er wel voor zorgen dat iedereen iets kan eten. Schrijf per gerecht een mooi bordje met wat het is en als er mensen met allergenen zijn kan je op deze bordjes aangeven welke allergenen erin zitten zodat niemand zich vergist.

Een thema geven aan je vegan buffet

Er zijn zoveel heerlijke gerechten die prima passen bij een vegan buffet maar hoe kies je tussen deze lekkere gerechten? Een thema geven aan je buffet kan de keuze makkelijker maken en het helpt enorm om ervoor te zorgen dat je gerechten nog enigszins bij elkaar passen. Denk aan Italiaans, mediterraan, Mexicaans, Amerikaans of misschien wel Indonesisch. Met feestdagen is het thema natuurlijk een stuk makkelijker.

Varieer en plan

Het fijnste is als je de gerechten voor je vegan buffet vooraf kunt maken. In ieder geval de meeste ervan. Een buffet is eigenlijk altijd een variatie van koude en warme gerechten. Zorg van tevoren voor een aantal warmhoudplaatjes zodat je dit niet op het laatste moment nog moet regelen.

Lekkere recepten voor een vegan buffet

Een aantal favorieten die altijd goed werken zijn quiches, salades, tokbrood en wat vegan smeersels mogen niet ontbreken. Een aantal aanraders zijn deze couscous salade en slabootjes met linzendahl. Of check deze 10 hartige feesthapjes. Succes verzekerd! Maar ook mini burgertjes, een soepje of wraps kunnen een groot succes zijn bij een buffet.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?