Advertentie

Supermarkten met een ruim vegan-assortiment

Vroeger was je als vegetariër aangewezen op noten als vervangend leverancier van de broodnodige vitamines. Gelukkig is die tijd voorbij en kun je tegenwoordig kiezen uit een scala aan vleesvervangers. Hiervoor hoef je niet meer naar de ecowinkel 50 kilometer op; het vega- en vegan-assortiment in gewone supermarkten wordt steeds groter. Fijn, want waar begin je? Deze winkels hebben een uitgebreid vegan assortiment:

1. Picnic

Met stip op 1: Picnic. Zoek op ‘vegan’ in de app en er verschijnen honderden producten, van geen-kaasfondue tot blauwe-bessen-kruimeltaart. Mis je een bepaald product, dan kun je dit met één druk op de knop aanvragen. Jouw boodschappen worden gratis en duurzaam aan huis bezorgd, met de bekende elektrische autootjes. Alles gaat direct van de boer of bakker naar jouw bord. Dus geen verspilling; als om 22.00 uur de Picnic-kassa sluit weet bakker Klaas Fuite precies hoeveel broden hij de volgende dag moet bakken. Hoe makkelijk en groen wil je het hebben?

2. Jumbo

Ook Jumbo heeft een groot aanbod aan vegan levensmiddelen. Online zijn het er om precies te zijn 1353. Je kunt je eigen ‘handige lijstje’ maken en die van anderen volgen. Een soort Pinterest, maar dan met betrekking tot boodschappen. Laat je inspireren door het lijstje van Janou of Kim.

3. Vegan Fresco

Vegan Fresco is de eerste 100% vegan & plant based supermarkt in Nederland. Deze winkel mag dus niet ontbreken in dit rijtje. Er is één nadeel: voor het grootste aanbod aan veganistische en plantaardige producten uit binnen- en buitenland moet je wel naar Amsterdam. Gelukkig is ze 7 dagen per week open.

4. Lidl

Lidl heeft een groot vega(n) assortiment voor een betaalbare prijs. Handig: op hun website geven ze recepten erbij. Het verduurzamen van plastic verpakkingen is een van de speerpunten van de prijsstunter. Dit doet zij volgens haar internationale REset Plastic-strategie: REduce (het verminderen van onnodig plastic), REdesign (het verbeteren van plastic verpakkingen). REcycle (het hergebruiken van plastic) en REsearch (onderzoek naar innovatie en nieuwe verpakkingen). Lidl staat ook bekend om het brede assortiment groente en het lekkerste zomerfruit.

5. Ekoplaza

Misschien wel de bekendste duurzame supermarkt: Ekoplaza. Terug naar beter, is hun motto. Dat communiceren ze nu ook via een reclamefilmpje op de nationale televisie. De winkelketen heeft in Nederland 75 filialen en 39 afhaalpunten, herkenbaar aan het EWA-logo (Ekoplaza Webshop Afhaalpunt).

6. Albert Heijn

Last but not least: Albert Heijn. Als ‘gewone’ supermarkt bekleedt de grootgrutter een welverdiende 6e plaats. Naast vegan A-merken heeft Appie heel veel vegan en vega huismerkproducten. Online kun je in drie verschillende ‘winkels’ shoppen: Veganistisch, Vegetarisch of Plantaardig

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wanneer is koek vegan?
Geef je huid een sterren behandeling met STARSKIN®
Onze favoriete vegan beauty lijnen van bekendheden
De lekkerste pannenkoeken bak je met deze plantaardige melk

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?