Advertentie

Wil je minder vlees eten en meer plantaardig? Onze tips!

Bij LTGL willen we niet met het vingertje wijzen. Wel nodigen we je graag uit om (vaker) plantaardig te eten. We geven je recepten, inspiratie en informatie. Vind je het toch lastig om te kiezen voor vegan? Ook hierbij helpen we jou.

Je wilt minder vlees eten! Goed voor jouw gezondheid, het milieu en de dieren. Welk argument spreekt jou het meeste aan? Of is het een combi van deze positieve voordelen?

  • Te veel rood en bewerkt vlees verhoogt de kans op gezondheidsproblemen zoals beroertes, diabetes en kanker. Daarom zette de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bewerkt vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen.
  • De veehouderij veroorzaakt wereldwijd 14,5% van alle broeikasgassen die vrijkomen door menselijk handelen. Jaarlijks stoot 1 koe net zo veel broeikasgassen uit als 1 auto die ruim 1,5 keer de aarde rondrijdt.
  • Vleesvervangers worden steeds lekkerder en ook zonder kun je heerlijk plantaardig koken. Leuke uitdaging, toch? Onze vele recepten helpen je op weg.

 

Ook het Nederlandse Voedingscentrum noemt verschillende redenen om minder (rood) vlees te eten. De eigen experts maakten een interessante podcast over hoe je vlees makkelijk kunt vervangen.

Neem de tijd

Als je iets wilt veranderen, dan kost dit tijd. Er wordt wel gezegd dat je 30 dagen nodig hebt om een gewoonte om te buigen. Stap er dus losjes in en kies vaker bewust voor plantaardig. Naarmate je vaker deze keuze maakt, zul je zien dat het makkelijker gaat.

Vermijd het 'moeten'

Alles wat je van jezelf moet, is beperkend. Als je tegen jezelf zegt: ‘Je moet sporten’, dan sta je er meteen minder positief in. Zo geldt het ook voor vegan eten. Zeg tegen jezelf; ik ga het vandaag/3 keer per week/door de week proberen.

Thuis vegan, buiten de deur niet

Een stap zoals veel vegans ‘m zetten. Voor thuis doe je je eigen boodschappen en kun je je eigen maaltijden bereiden. Als je buiten de deur gaat eten, zijn er gelukkig steeds meer keuzes – en zelfs vegan restaurants. Maar het kan best zijn dat vrienden en familie het ‘lastig’ vinden dat je plantaardig eet. Je kunt dus de keuze maken om buiten de deur niet zo streng te zijn.

Aardappelen, rijst of pasta

Veel mensen denken eerst aan wat voor vlees er vanavond op het bord komt. Denk eens in aardappelen, rijst of pasta, als je bedenkt wat je vanavond wilt eten. Of kijk welke groente er in de aanbieding is en zoek hier een plantaardig recept bij.

Een rondvraag in ons team leverde de volgende inspiratie op

  • Vervang je broodbeleg
  • Verken andere keukens
  • Trakteer jezelf op vegan snacks (hallo oreokoekjes, vegan ijs en nootjes)
  • Koop een mooi vegan kookboek (bijvoorbeeld één van onze boeken

 

Wat is voor jou de reden om (meer) vegan te eten?

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Snelle vegan recepten zodat je snel aan tafel kunt
Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?