Hoe kom je van je kerstkilo’s af?

Heb je het gevoel dat je iets te veel hebt gegeten met de kerstdagen en toch wat kilo’s bent aangekomen en voel je je wat opgeblazen? Zo kom je gemakkelijk en gezond van de kerstkilo’s af!

We kennen het allemaal, een tafel vol lekker eten wat je allemaal wilt proberen en na de kerstdagen voel je je toch wat vol, zwaarder en zit je wat minder lekker in je vel. Met deze 10 tips kom je gemakkelijk van de kerstkilo’s af en zul je je hopelijk snel weer helemaal fit voelen!

 

  1. Probeer weer in een ritme te komen.

Een ritme klinkt misschien wat saai maar het kan je enorm helpen met een gezondere levensstijl. Als je een ritme hebt met voldoende slaap, regelmatig eten (en gezond met veel groenten) en vaste dagen om te sporten, voel je je al snel weer een stuk fitter.

 

  1. Drink voldoende water

Water drinken zorgt ervoor dat je lichaam voldoende vocht heeft voor alle activiteiten, het geeft een voldaan gevoel en tijdens de maaltijd voel je je sneller vol waardoor je minder snel iets te veel eet.

 

  1. Verminder de alcoholconsumptie

Alcohol is een calorieënbron waar je niet zo snel aan denkt want we weten het allemaal: het drinkt vaak best wel makkelijk weg. Het lastige bij vloeibare calorieën is dat je niet zo snel doorhebt hoeveel je ervan binnenkrijgt. Het vult namelijk minder voor je gevoel dan als je iets hebt gegeten. Het verminderen van je alcoholinname zorgt ervoor dat je al snel heel wat calorieën minder binnenkrijgt!

 

  1. Weet hoe het werkt

Meer kennis over calorieën en de balans hierin kan erg helpen met weer in shape te komen. We leggen je precies uit wat calorieën precies inhouden en hoe het allemaal werkt in het artikel “zijn calorieën nu je vriend of vijand?”.

 

  1. Zoete trek

Probeer met zoete trek niet naar koekjes en snoep te grijpen maar naar een stuk fruit. Dan krijg je nog vitamines, mineralen en vezels binnen terwijl je snackt en het vult een stuk meer, waardoor je waarschijnlijk minder snel weer naar iets anders grijpt.

 

  1. Probeer te bewegen

Er zijn veel manieren om in beweging te komen. Pak (vaker) de fiets, loop in de avond nog een blokje om, doe een HIIT workout of dans door je huis terwijl je meezingt met je favoriete nummers. Alle kleine beetjes helpen om je weer wat fitter te voelen.

 

  1. Portiegrootte en eettempo

Als je van een klein bord eet, kun je je hersenen eigenlijk een beetje verwarren doordat ze zien dat het een heel vol bord is en je daardoor sneller een vol gevoel krijgt. Ook door langzamer te eten heb je minder kans dat je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt, omdat je je maag de kans geeft om te communiceren met je hersenen of je vol zit of niet.

 

  1. Wees lief voor jezelf

Wees een beetje lief voor jezelf. Ga niet opeens extreem vasten, want deze kilo’s komen vaak net zo snel weer terug als ze eraf gingen. Geef jezelf wat ruimte om te genieten, stel realistische doelen en probeer stapje voor stapje weer wat strakker in je vel te komen (als dat is wat je wilt en je je er fijn bij voelt) of fijner te voelen.

 

  1. Let op tekorten

Zorg ervoor dat je geen tekorten oploopt als je minder gaat eten. Ondervoeding is niet een term die alleen voorkomt bij mensen met een extreem laag gewicht. Ondervoeding kan ook ontstaan door te eenzijdig eten of te weinig eten van bepaalde stoffen. Denk hierbij aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen zoals eiwitten.

 

  1. Voorkomen in plaats van genezen

Voor volgend jaar kan je op je lijstje zetten om met kerst even een gezamenlijke wandeling te maken, de hond nog even (extra) uit te laten, rondjes om de kerstboom dansen of wat vaker te gaan staan. Veel onderzoeken laten namelijk zien dat het eten vaak niet eens de oorzaak is van die extra kilo’s, maar dat we massaal minder bewegen tijdens de kerst.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?