Fijne boeken over veganisme

Je denkt er al een tijdje over om duurzamer te gaan leven. Je wil geen vlees meer eten of zelfs helemaal geen dierlijke producten meer consumeren. Op onze site vind je veel info over switchen naar een vega(n) lifestyle. Maar deze fijne old fashion boeken over veganisme mogen ook niet ontbreken in je boekenkast.

1. Ooit aten we dieren – Roanne van Voorst

Met een optimistische blik laat Roanne van Voorst zien hoe we ons kunnen voorbereiden op een toekomst zonder vlees. Want volgens wetenschappers wordt er over het eten van dierlijke producten straks net zo gedacht als nu over heksenverbranding, slavernij en homodiscriminatie. Roanne gaat in gesprek met boeren en blikt terug op de tijd dat er giraffen werden gegeten. Ze doet uit de doeken waar ze zelf tegenaan loopt als beginnend veganist. Dit maakt Ooit aten we dieren tot een onmisbaar boek voor vegetariërs, maar ook flexitariërs én overtuigde vleeseters.

Lees ook onze tips en tricks voor de beginnende veganist.

Culinair journalist Jigal Krant stort zich met geestdrift en humor op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv, vegan capital of the world. Nergens koken ze zo verrukkelijk plantaardig als in het land zonder melk en honing. TLV Vegan is een kookboek en leesboek. Koningsoesterzwammen zijn er gewoon koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en cashewnoten zijn cashewnoten en geen vegan camembert. TLV Vegan prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend.

3. Week Light – Donna Hay

Een van de lastigste dingen als beginnend vegetariër of veganist is je menu samenstellen. Wat mag je wel en niet eten? En hoe maak je daarvan een lekkere maaltijd? Culinair koningin Donna Hay ontwikkelde recepten die het bereiden van een vega(n) diner supermakkelijk maken. Week light zorgt ervoor dat je gedurende je drukke week goed eet. Snelle en eenvoudige doordeweekse maaltijden, met groente in de hoofdrol.

4. Man.Eat.Plant. – Lisette Kreischer en Maartje Borst

In Man.Eat.Plant. tonen Lisette Kreischer en Maartje Borst hoe stoer groente kan zijn. Dit boek biedt een 180 graden groenteswing van al jouw favoriete comfort classics. Denk epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger. Eten van groente was nog nooit zo stoer.

5. Vegan vibes – Lisa Steltenpool

Diëtist Lisa Steltenpool laat je op toegankelijke wijze kennismaken met plantaardig eten. Ze geeft je onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie voor een gezond vega(n) eetpatroon.

6. Dieren eten – Jonathan Safran Foer

Dit boek gaat over de omstandigheden in de vee-industrie. Ook wordt er ingegaan op de misverstanden die staan rondom deze industrie. De vraag waarom eten we dieren? Was voor Jonathan Safran Foar de reden om dit boek te gaan schrijven. En het is echt een eye opener.

Subkop hier

Veel succes met jouw stappen, of ze nu de eerste zijn of vervolgpasjes. Een nieuwe levensstijl aanleren is net zoals met alle goede voornemens: een kwestie van volhouden en bij een terugval gewoon opnieuw beginnen. 🙂

Meer boeken voor een plantaardige start lees je in een eerder artikel op onze site.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?