Boeken die je helpen bij een plantaardige start

Wij herinneren ons nog goed dat we het allemaal best lastig vonden toen we net waren overgestapt op een plantaardig dieet. Want wat mag je eigenlijk nog wel eten en mis je nu geen vitaminen en voedingsstoffen? Alle vegans hebben zich diezelfde vragen gesteld. Boeken kunnen je een heel eind op weg helpen om veganist te worden. Wij zetten onze favorieten even voor je op een rijtje!

Aan het begin van ons plantaardige dieet hebben we heel veel boeken over veganisme gelezen. We haalden hier niet alleen duidelijkheid uit, maar ook heel veel fijne inspiratie. Wij bladeren nog steeds regelmatig door deze boeken heen en koken er lekkere recepten uit.

 

De Vegarevolutie, Lisa Steltenpool

Wij hebben enorm veel gehad aan de boeken van Lisa Steltenpool (veganistist en diëtist) toen we net de overstap naar een vegan lifestyle hadden gemaakt. ‘De Vegarevolutie’ is het perfecte boek voor een beginnende veganist. Er staat veel nuttige informatie in, zoals waar je je voedingsstoffen uit kunt halen. Het boek bevat ook heel veel makkelijk recepten. Kickstartis het tweede boek van Lisa Steltenpool en deze raden we ook zeker aan. Hierin staat voornamelijk hoe je de vegan lifestyle behoudt en wordt je overspoeld door een nieuwe lading heerlijke recepten!

 

Vegan Vibes, Lisa Steltenpool

Het nieuwste boek van Lisa Steltenpool is een combinatie van alles wat je moet weten over vegan eten en opnieuw heel veel lekkere recepten. Ook als je maar een paar dagen per week plantaardige gerechten op het menu wilt zetten, is ‘Vegan Vibes’ een ideaal boek.

 

Vlees is dood, lang leve groente, Robin Schaper

In dit boek vind je het antwoord op vele vragen die je over plantaardig eten hebt. Er worden veel interessante dingen voor een (beginnende) veganist besproken in ‘Vlees is dood, lang leve groente’ besproken. Denk aan dierenleed, gezondheid, milieu en smaak. De recepten in dit boek maken het heel makkelijk om over te gaan op een veganistisch dieet.

 

How to create a vegan world, Tobias Leenaert

In dit boek staat centraal dat elke stap die je richting een diervriendelijk leven zet, een goede stap is. Tobias Leenaert laat zien waarom iedereen op de wereld vegan zou moeten worden, maar weet ook dat dit niet helemaal realistisch is. Dit boek is voor ons een helpende hand geweest, omdat je inzicht krijgt in het effect van jouw keuze om plantaardig te eten.

 

Fatsoenlijk eten, Karen Duve

In het boek ‘Fatsoenlijk eten’ volg je een verhaal waarin je jezelf heel wat keren zult herkennen. Karen Duve probeerde een biologisch, fruitarisch, vegetarisch en veganistisch voedingspatroon uit. In dit boek wordt je meegenomen in de zoektocht naar een plantaardige lifestyle en leer je binnen no time de fijne kneepjes van het veganisme.

 

Gewoon vegan, Alexandra Penrhyn Lowe

Opkomen voor de dieren, het klimaat en duurzaamheid kan best lastig zijn als je moet koken voor een heel gezin, waarin iedereen wat anders wilt. Toch hoeft gezond en plantaardig eten echt niet ingewikkeld te zijn! In ‘Gewoon vegan’ vind je 80 heerlijke vegan recepten voor het hele gezin. Ideaal dus!

 

Onze Easy Vegan kookboeken mogen natuurlijk niet in het rijtje met plantaardige boeken ontbreken. Je vindt hierin alles over de basis van een plantaardig dieet terug en ze staan bomvol unieke vegan recepten. Heb jij ze al in de kast staan?

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?