Advertentie

Alles wat je wilt weten over valeriaan

Valeriaan zie je regelmatig op de ingrediënten lijsten van theeën die een goede nachtrust promoten. Maar hoe zit het precies met dit kruid?

Valeriaan is een middel dat wordt gemaakt van een kruidachtige plant die voorkomt in Europa en Azië. Het is familie van de kamperfoeliefamilie en uit de wortel van valeriaan wordt het extract gewonnen dat wordt gebruikt in de theeën en supplementen.

Kalmerende werking

Al sinds de Grieken wordt valeriaan gebruikt. Dit door de mogelijke kalmerende werking. Je zou kunnen stellen dat valeriaan helpt te ontspannen en kan helpen bij het creëren van rust in periodes van stress. Daarnaast kan valeriaan helpen met sneller in slaap vallen en zou het ondersteuning kunnen bieden bij een goede nachtrust. Deze claims zijn nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Wel zijn de supplementen en theeën gecontroleerd en zijn de hoeveelheden die hierin worden gebruikt veilig om in te nemen. Mits je de producten van een betrouwbaar merk gebruikt.

De dosering

Het verschil tussen een supplement of een theetje is wel groot wanneer gekeken wordt naar de dosering. Een supplement gebruik je voornamelijk voor de kalmerende werking van valeriaan. In thee worden vaak verschillende kruiden en smaken toegevoegd.

Wil je meer weten over ontspanning en welke voedingsstoffen hierbij goed helpen? Lees dan “Supplementen voor slaap en ontspanning”, “Eten tijdens perioden van stress” en “Supplementen die kunnen ondersteunen tijdens stressvolle perioden”.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV supplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep
VEGAN IN HET NIEUWS week 41
Eet jij vegan? Maar hoe zit het dan met…

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?