Supplementen voor slaap en ontspanning

Als je in de winkel staat zie je het misschien wel eens staan: supplementen voor zowel ontspanning als voor een goede nachtrust. Maar wat zit daar dan precies in?

De een drinkt een kruidenthee voor het slapengaan, de ander mediteert of valt zonder enige moeite na een avond TV kijken snel in slaap. Maar er zijn ook supplementen op de markt die je mogelijk kunnen helpen met in slaap komen. Er zijn zowel ‘pil’ als ‘spray’ vormen op de markt. Deze zijn vaak niet alleen gericht op slaap zelf maar ook op ontspanning in tijden van stress. En die ontspanning kan bijvoorbeeld een goede nachtrust ondersteunen. Bepaalde stoffen zie je in veel supplementen terugkomen en deze lichten we graag uit.

Ashwagandha voor de ontspanning

Dit is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Men kent dit kruid ook wel onder de naam ‘witte ginseng’. Het wordt toegevoegd aan bepaalde supplementen voor ontspanning, omdat velen zeggen dat ashwagandha ondersteunend kan werken in perioden van stress. Deze claim is nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Citroenmelisse voor een goede nachtrust?

Ook dit kruid zie je heel veel terug in producten die een rustgevende werking zouden hebben. Zowel in theemelanges die gericht zijn op ontspanning in de avond en in supplementen gericht op de nachtrust. Dit is niet gek want citroenmelisse ondersteunt de nachtrust. Ook lijkt het erop dat de citroenmelisse goed is voor het verminderen van spanning. Deze claim is nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Valeriaan in je kopje thee in periode van stress?

Valeriaan zit in veel kruidenmengsels en kan een goede nachtrust ondersteunen. Het helpt je ontspannen en het kan helpen met het creëren van rust tijdens periodes van stress. De gezondheidsclaim van de werking van valeriaan in een supplement is nog is afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie, maar het is in ieder geval veilig als het deels verwerkt is in een product.

Het kan dus zo zijn dat een combinatie van ashwagandha voor ontspanning en valeriaan voor slaap jou helpt om een goede nachtrust te ondersteunen. Wil je nog andere tips om beter in slaap te vallen? Wij hebben er zeven voor je op een rijtje gezet! Heb je vragen of twijfels over hoe je slaapt? Neem dan contact op met je huisarts.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen . AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we jullie goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?