Supplementen die kunnen ondersteunen tijdens stressvolle perioden

We kennen allemaal stressvollere en minder stressvolle perioden. Hoe fijn klinkt het dat je deze stressvolle perioden kan ondersteunen met supplementen? In dit artikel leggen we je uit wat er zoal in deze supplementen zit en wat daar de werking van is.

Er is een aantal stoffen die veel worden verwerkt in supplementen die ondersteunen tijdens stressvolle perioden. Wij bespreken een aantal meest voorkomende hieronder.

Ashwagandha

Dit wonderlijke stofje kwamen we al eerder tegen, toen we de stoffen in supplementen voor een goede nachtrust bespraken. Ashwagandha is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Men kent dit kruid ook wel onder de naam ‘witte ginseng’. Het wordt toegevoegd aan bepaalde supplementen voor ontspanning, omdat velen zeggen dat het ondersteunend kan werken in perioden van stress. Zowel de claim over nachtrust als deze claim is wel nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Citroenmelisse

Ook voor dit stofje is de claim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Maar, citroenmelisse lijkt te ondersteunen in stressvolle perioden. Vandaar dat je dit ingrediënt in heel wat supplementen terug vindt.

Zink

Zink komt op veel momenten aan bod tijdens allerlei lichamelijke processen. Zink draagt onder andere bij tot de instandhouding van normale botten, speelt een rol in het celdelingsproces en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Dit zijn slechts een paar functies van zink, maar een andere mogelijke werking ervan is dat het kan ondersteunen in tijden van stress.

Vitamine B11

Naast dat vitamine B11 – ook wel foliumzuur– bijdraagt aan een normale psychologische functie, draagt het ook bij aan de weestrand tegen stress. Vitamine B11 kan evenwicht geven in stresssituaties en spannende tijden en kan de stressgevoeligheid verminderen.

Vitamine B5

Vitamine B5 – ook wel pantotheenzuur – draagt bij aan het kunnen hebben van normale mentale prestaties. Ook draagt het bij aan de ‘normale’ weerstand tegen stress en ondersteunt het bij spanning en in spannende tijden of stresssituaties.

Stress staat natuurlijk niet op zichzelf. Stoffen die een goede gemoedstoestand ondersteunen en goed zijn bij vermoeidheid kunnen ook al helpen. Denk hierbij aan B-vitamines, zoals B12 en foliumzuur.  Deze nutriënten kun je uit voeding halen. Supplementen kunnen hierop een aanvulling zijn.

 

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen . AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we jullie goed en deskundig te kunnen informeren.

 

 

 

 

 

 

 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?