Zo bouw je een betere conditie op

Vandaag gaan we het, op verzoek, hebben over de conditie. Een topconditie heb je helaas niet na een nachtje goed slapen maar er is training voor nodig om een goede conditie op te bouwen. Het heeft wat tijd nodig. Wij geven je tips hoe je je conditie kunt verbeteren en hoe je dit proces verder kunt ondersteunen.

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw conditie kunt opbouwen. Veel denken dan aan duursporten zoals hardlopen (niet mijn favoriete bezigheid), gelukkig leiden er meer wegen naar Rome en kun je ook prima aan je conditie werken zonder dingen te doen waar je minder plezier aan beleeft.

4 basis tips voor het opbouwen van een betere conditie

  1. Kies de beweging die bij jou past.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat je voor een betere conditie wel in beweging moet komen. Welke beweging dit precies is kun je wel helemaal zelf bepalen. Hardlopen kan een fijne manier zijn maar er zijn meer opties. De meest toegankelijke manier is misschien wel wandelen. Door lekker door te stappen door de natuur, de stad of een leuke wijk werk je, op een plezierige manier, aan je conditie. Het helpt naast die conditie ook nog eens voor wat ruimte om na te denken en je hoofd rustiger en leger te maken.

Ben je niet van het wandelen en hardlopen. Denk dan eens aan fietsen, zwemmen of een leuke fitness les of cardiotraining thuis. Zoek de sport waar jij blij van wordt en doe dit minimaal 2 dagen in de week zodat je die conditie een boost kunt geven.

  1. Bouw het op

Ga niet meteen helemaal tot de max met als resultaat: uitgeput thuiskomen en de volgende dag niet meer kunt bewegen door de spierpijn. Bouw het juist op. Ga steeds ietsjes harder, verder of langer. Op deze manier creëer je uithoudingsvermogen zonder dat het onaangenaam hoeft te worden. Bouw door middel van rust en regelmaat, op deze manier wordt de kans op blessures kleiner. Dat is nog eens leuk meegenomen.

  1. Maak een schema

Welke dagen komen jou het beste uit om die trainingen in te plannen? Zet ze vast. Vaste momenten maken het makkelijker om je eraan te houden en die minimaal 2 dagen per week te pakken. Geen vaste dagen maken het makkelijker om de training voor een betere conditie nog een dagje uit te stellen.

Neem in het schema ook rust momenten mee. Je lichaam moet kunnen herstellen, al helemaal wanneer de trainingen intensiever worden. Alleen op deze manier kun je echt iets opbouwen zonder je lichaam onnodig schade aan te doen.

  1. Samen sporten

Zoek een sportmaatje. Dit is niet alleen gezellig maar je kunt elkaar ook motiveren. Jij even geen zin? Dan staat je sportmaatje toch op de stoep om met jou aan je conditie te werken. Op de bank blijven zitten is dan geen optie.

Conditie is meer dan sporten

Conditie is meer dan die training. Het gaat ook om kracht, snelheid en lenigheid. Maar ook algemene gezondheid van je lijf. Als je hebt getraind hoe herstel je dan goed? Welke voeding komt daar bij kijken? Dat zijn allemaal onderdelen die jou helpen om je doelen te behalen.

Energie

Zonder energie ben je nergens. Daarom is het zo belangrijk om ook op te letten wat je eet. Bij een veganistische levensstijl zijn sommige voedingsstoffen lastig(er) om uit je dagelijkse voeding te halen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B12. Deze vitamine is essentieel als we het hebben over energie. Het ondersteunt namelijk het energieniveau. Als je veganistisch eet is het daarom ook echt van belang om de inname aan te vullen met vitamine B12 supplementen.

Naast vitamine B12 mag magnesium niet ontbreken ter ondersteuning van het energieniveau. Deze kun je uit een aantal plantaardige voedingsmiddelen halen maar soms kan een extra steuntje in de rug een goed idee zijn. Vul je voeding eens in en kijk hoeveel magnesium je daadwerkelijk per dag binnen krijgt. Heb je ondersteuning nodig? Kies dan voor een magnesium supplement.

Spierwerking

Hoe zou je een goede conditie kunnen opbouwen zonder aan je spierwerking te denken? Hoog tijd om het over spierwerking te hebben. Spieren hebben ondersteuning van de juiste voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Een daarvan is magnesium en een andere is vitamine D. Deze voedingsstoffen zijn goed voor de werking van je spieren en spelen een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren.

Nog een laatste tip voor een betere conditie

Nog een laatste tip voordat je gaat. Vergeet niet lief te zijn voor jezelf en je lijf. Zorg goed voor jezelf, eet gezond en voldoende, maak een schema en rust goed uit.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Orthomoleculaire Educatie delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?