Alles over magnesium

Magnesium is een mineraal die ons lichaam erg graag uit onze voeding haalt. Wat doet magnesium precies en waar haal je het uit? Lees het hier!

Magnesium is een mineraal die we uit onze voeding halen. Het is er in verschillende vormen en dat komt door twee verbindingsmogelijkheden. Dit leggen we graag even uit voordat we gaan verder uitweiden over wat magnesium allemaal voor je kan betekenen.

De twee verschillende verbindingen van magnesium zijn organische en anorganische verbindingen. De organische stoffen worden door het lichaam herkend. Deze minerale verbindingen worden – doordat ze door het lichaam herkent worden – dan ook goed opgenomen door je lijf. Een voorbeeld is de verbinding tussen magnesium en het aminozuur glycine. Er ontstaat dan magnesiumglycinaat en dit is dus een organische verbinding die het lichaam goed herkent. Organische verbindingen vindt je in de “levende” natuur. Hiermee bedoelen we planten en dieren.

De tegenhanger van de organische verbinding is de anorganische verbinding. Deze vindt je in de “niet levende” natuur, zoals in gesteente. Een voorbeeld hiervan is magnesium gebonden aan zuurstof. Dan krijg je magnesiumoxide en deze vorm kan minder goed worden opgenomen door het lichaam. Wij hebben dus een voorkeur voor de organische verbindingen, zodat je lichaam het magnesium gemakkelijk kan opnemen.

Wat doet magnesium?

Magnesium is een multifunctioneel stofje en we hebben een hele lijst waarbij magnesium kan ondersteunen of waarvoor het van belang is. Vandaar dat we graag de organische verbinding van magnesium hebben, want het is een supermineraal! Een van de bekendste functies van magnesium is dat het bijdraagt aan het behoud van sterke botten en een sterk gebit. Magnesium helpt ook bij het opbouwen van (lichaams)eiwitten en is belangrijk voor een normale spierwerking. Daarnaast is er nog veel meer: magnesium ondersteunt de energiestofwisseling, de vermindering van vermoeidheid en moeheid en draagt bij tot het functioneren van het geheugen. Hoe gaaf is het dat je lichaam dit allemaal doet met de juiste hoeveelheid magnesium?

Waar zit het in?

Je kan voldoende magnesium uit je voeding halen. In bijna alle voedingsmiddelen zit magnesium maar groene bladgroenten, volkoren graanproducten, fruit, peulvruchten en noten zijn in de plantaardige voeding de topleveranciers. Wil je je dagelijkse inname aanvullen met supplementen? Dat kan ook! Kies dan wel voor een betrouwbaar Nederlands merk en ga niet over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op de verpakking heen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we jullie goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?