Advertentie

Voeding voor je botten

Kun je je botten onderhouden door middel van voeding en welke voedingsstoffen kunnen een ondersteunende rol bieden? Het antwoord is ja en vandaag vertellen we je welke vitamines en mineralen je in de gaten wilt houden.

Door lichamelijke beweging vanaf jonge leeftijd. Stimuleer je je botten voor een zo hoog mogelijke piekbotmassa. Deze piek is rond je 30ste levensjaar. Hierna neemt het langzaam weer af. Hoe hoger deze piek, hoe langer je botmassa houdt. Tenzij het door omstandig heden sneller afbreekt.

De opbouw en afbraak van botten wordt ook ondersteund door voeding. De juiste voeding draagt bij aan een hogere botmassa en tegelijkertijd ook het onderhoud van de botten. Dit wordt door verschillende voedingsstoffen bereikt.

Calcium voor je botten

Calcium is de bekendste voedingsstof die in verband staat met je botten. Als er over het skelet of de botten wordt gesproken, is de kans groot dat er een verband wordt gelegd met calcium. Dit mineraal is van belang voor de instandhouding van normale en sterke botten. Calcium vind je in plantaardige voeding voornamelijk in verrijkte zuivel vervangers en noten zoals amandelen.

Magnesium, mangaan, zink en vitamine C in verband met je botten

Deze voedingsstoffen hebben allemaal hetzelfde effect op de botten. Ze zijn namelijk van belang voor de samenstelling én het behoud van sterke botten. Met gevarieerde gezonde voeding krijg je van deze voedingsstoffen vaak voldoende binnen.

Vitamine D in verband met je botten

Deze vitamine hebben we eerder in het zonnetje gezet. Maar ook in verband met de botten kan hij niet ontbreken. Vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten waardoor hij van belang is voor de samenstelling en het behoud van de botten.

Vitamine K in verband met je botten

Vitamine K is dan misschien niet de bekendste maar mag zeker niet ontbreken. Vitamine K is van belang voor de opname van mineralen, denk bijvoorbeeld aan calcium, in de botten. Waardoor ook deze vitamine een rol speelt bij het behoud van sterke botten.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

15 x hartverwarmende vegan soep
VEGAN IN HET NIEUWS week 41
Eet jij vegan? Maar hoe zit het dan met…
17x superfoods

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?