Vier Vegan FAQ

Voordat je aan iets nieuws begint zoals de Easy Vegan Challenge, zit je vast en zeker met vragen. Daarom hebben we een paar van de meest gestelde vragen rondom het beginnen met een vegan voedingspatroon alvast voor je beantwoord. You’re welcome! Als er nog meer wilt weten, dan weet je ons te vinden.

Is het veganistisch wanneer er staat ‘kan sporen van bevatten’?

Ja het is vegan, want voor de meeste veganisten is het geen issue. De reden dat het op de verpakking staat is vooral voor mensen met hevige allergieën. Fabrieken zijn verplicht om ‘kan sporen van…’ te vermelden als ze in hetzelfde gebouw producten met pinda’s, melk, ei enzovoorts maken. Het is dan namelijk mogelijk dat het in aanraking komt met de ingrediënten die als allergenen vermeld staan. Het gaat dus vooral om het risico op kruisbesmetting. Aangezien de kans mega klein is dat er echt sporen van iets niet-veganistisch in het vegan product zit, hechten de meeste mensen die plantaardig eten er geen waarde aan. Anders wordt het ook wel een stuk lastiger allemaal en in principe bestaat het product gewoon uit plantaardige ingrediënten.

 

Hoe ga je om met negatieve reacties op proberen plantaardig te eten?

Er bestaat een kans dat je negatieve reacties van anderen krijgt. Sommigen zien veganisme eerder als een beperking. Hopelijk ga jij het ervaren als een verrijking. Het is niet alleen leuk en fijn voor jezelf en je lichaam namelijk, maar heeft ook nog eens positieve gevolgen voor het milieu en dieren. Als anderen er negatieve opmerkingen over hebben, is de beste manier om ermee om te gaan juist zelf altijd positief te blijven. Deel bijvoorbeeld de heerlijke recepten die je hebt ontdekt en vertel over je fijne ervaringen, in plaats van zielige video’s te laten zien of met allerlei cijfertjes aan te komen. Misschien inspireert dat de mensen om je heen. En zo niet, dan respecteren we dat ook. We willen anderen zeker niet dwingen om iets te doen. Iedereen doet zijn eigen ding, jij op dit moment ook, en het fijnste is als we dat allemaal accepteren.

 

Heb je als vegan meer eiwitten nodig?

Ja, here’s why! Plantaardige eiwitten zijn niet allemaal compleet, omdat ze niet alle essentiële aminozuren bevatten die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Ook is het zo dat sommige voedingsstoffen in grotere hoeveelheden aanwezig zijn in dierlijke bronnen. Bijvoorbeeld vitamine B12, vitamine D, DHA (omega-3 vetzuur), zink en heemijzer. Als veganist is het daarom belangrijk dat je goed varieert met eiwitrijke plantaardige producten. Op die manier kan je je eiwitinname op peil houden, zodat je alle nodige aminozuren binnenkrijgt. Om dit wat makkelijker voor je te maken, hebben we een overzicht gemaakt. Een andere makkelijke wijze om je eiwitten aan te vullen is door eiwitpoeder te gebruiken. Maak je dus absoluut geen zorgen!

 

Wat zijn Edelgistvlokken?

Edelgist is een gedroogde, inactieve gist. Daarmee bedoelen we dat het niet net zoals bakkersgist kan rijzen. Het is voedingsgist dat na verhitting verkrijgbaar is in de vorm van gele vlokken of poeder. Het wordt vooral gebruikt voor sauzen, yoghurt, puree, soepen en als bestrooiing op salades. Qua smaak is het een goede vervanger voor Parmezaanse kaas. Misschien nog wel de populairste reden dat het veel wordt gebruikt door vegans is dat het rijk aan plantaardige eiwitten – en ook een gezond voedingsmiddel – is. Belangrijk om te weten is wel dat je er een beetje voorzichtig mee moet zijn. Om gezondheidsvoordelen te behouden moet je de voedingsgist niet verhitten (niet meer dan 40 ˚C) of op hete voeding strooien. Zo worden de vitaminen niet kapotgemaakt.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?