Fijne yoga-oefeningen voor het slapen

Yoga is dé manier om lichaam en geest te ontspannen. Daarom is yoga voor het slapengaan ook zo lekker. Een paar van deze fijne yoga-oefeningen voordat je gaat slapen en gebroken nachten zijn – mits je geen pasgeboren baby hebt – verleden tijd.

Yoga-oefeningen die een goede slaap bevorderen zijn bijna altijd yin-houdingen. Voor de niet-yogi’s onder ons: yin yoga is een yogavorm die gericht is op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en je gewrichten. Yin-houdingen rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hatha yoga, blijf je bij yin yoga lang in de houding, zo’n 3 tot 5 minuten. Dit om optimale ontspanning te bereiken.

Om yoga te beoefenen heb je niet meer nodig dan een (duurzame) yogamat en een plekje in huis waar je je even kunt terugtrekken. Trek comfortabele kleding aan en ontspan met deze fijne yoga-oefeningen:

Sukhasana (gemakkelijke houding)

Deze houding of (in het Sanskriet) asana brengt je zenuwstelsel tot rust en helpt je naar binnen te keren. Het is de ideale houding om je voor-het-slapen-gaan-yoga-serie mee te beginnen. Je gaat zitten in kleermakerszit: je enkels gekruist en je knieën naar buiten. Leg eventueel een kussen onder je billen. Leg je handen op je knieën met je handpalmen naar boven. Duw je wijsvinger en duim zacht tegen elkaar aan. Adem diep in door je neus en laat op elke uitademing alle spanning los. Blijf zo lang zitten als jij prettig vindt.

Viparita Karani (gebroken kaars)

Deze houding ontspant je lichaam en kalmeert je geest. Ga op de grond liggen vlak bij de muur. Breng vervolgens je benen langs de muur omhoog zodat ze in een hoek van 90 graden liggen. Leg je armen naast je lichaam. Houd deze houding 5 tot 10 minuten vast.

Balasana (kindhouding)

Ook deze houding helpt om stress los te laten en tot rust te komen. Ga op handen en knieën zitten en plaats je tenen tegen elkaar aan. Je knieen gaan automatisch uit elkaar. Zak nu met je billen richting je hielen en buig je bovenlichaam voorover. Leg je hoofd op de grond. Je armen kun je voor je neerleggen, met de handpalmen naar beneden, of achter je, met de handpalmen naar boven. Ook deze houding mag je zo lang vasthouden als goed voelt.

En zoals er speciale yoga-oefeningen zijn die je beter helpen slapen, zijn er ook yoga-oefeningen voor een goed begin van de dag. Check deze houdingen maar eens.

Wil je meer fijne yoga-oefeningen? Kijk dan op yogaonline.nl.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?