Advertentie

Met deze yogamatten sta (of zit) je goed

OHMat is een uniek Nederlands merk met duurzame, plasticvrije yogamatten, ontworpen door Debbie Jongejan. De matten komen in verschillende thema’s, die allemaal visueel erg krachtig zijn. Waarom niet gewoon effen yogamatten? Daar zit een filosofie achter en daar vertellen we je graag meer over.

Debbie kiest de materialen voor haar yogamatten heel bewust, waarbij ze erop let dat het voldoet aan de eigenschappen ‘organisch’ en ‘duurzaam’. De yogamatten zijn milieuvriendelijk, non-toxic, PVC-free, geurloos en recyclebaar. Ze bieden een fijne en stevige grip tijdens je oefeningen, door de toepassing van een antislip laag. Dit is een laag van PU natuurrubber en deze bovenlaag is tevens dempend, voor een comfortabel gevoel bij al je yogaoefeningen.

Op elke yogamat is een chakra afgebeeld. Deze designs zijn met de hand getekend door OHMat Debbie en vervolgens met een lasertechniek in de toplaag van de yogamat gesneden. Er zijn daarbij vijf thema’s met elk hun eigen design: Radha, Wisdom, Krishna, Rama en 7Chakra.

Het bijzondere aan deze yogamatten is de intentie achter het product. Een yogamat is eigenlijk gewoon een yogamat, maar OHMat probeert meer teweeg te brengen. Het idee erachter is dat je met deze matten gemakkelijker de reis naar binnen kan maken, door de bijzondere, verleidelijke kleuren van de matten en door de speciale prints die erop staan. Dit prikkelt namelijk de visuele zintuigen. Omdat wij in een Westerse wereld leven, hebben wij meer dit soort (visueel krachtige) spullen nodig om rust te vinden in onze geest. In onze materialistische wereld zijn we namelijk gewend hieraan. Dat kunnen we moeilijk ontkennen of veranderen. Wij zijn nu eenmaal geen mystieke yogi’s die al jaren in de Himalayas leven en spirituele ervaringen hebben door het uitoefenen van yoga. Wij zijn in het Westen geboren en materie is er daarmee met de paplepel ingegoten. Volgens Debbie kan je dit het beste accepteren en vervolgens positief gebruiken om jezelf te verrijken.

Om in ons drukke bestaan en leven vol spullen dus rust te kunnen vinden, is het voor ons belangrijk om daar een ijkpunt in te hebben. Wij hebben dus een yogamat nodig, om yoga te doen. De zogenaamde yoga sadhu’s in India doen hun zonnegroet echt niet op een yogamat. Die doen dat gewoon op de grond. Maar voor ons is een yogamat (nu nog) wel nodig. Het neerleggen van een yogamat creëert direct een bepaalde focus binnen ons materiële bestaan, zodat we de oefeningen met bewustzijn uit kunnen voeren.

De yogamatten zijn dus weloverwogen ontworpen en qua uiterlijk aantrekkelijk voor je oog – en daarmee dus rustgevend voor je geest – gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je diepgang kan creëren tijdens je yogasessie. Bij goedkopere matjes van plasticachtig materiaal, is dit moeilijker te bereiken. Daar kan je juist tijdens de practice super onrustig van worden. Terwijl, het is juist de bedoeling dat je geest gaat kalmeren. Vooral als je begint met yoga is dit belangrijk. We hopen dat OHMat je gaat helpen bij heel veel toekomstige, fijne yogasessies. Namasté!

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wat is maca? Alles wat je over deze knol wilt weten
Vegan bij Aldi
Waarom vegan eten?
Vegan pasta maken met de Pasta Academy!

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?