Yogaoefeningen om je dag mee te beginnen

Een haastige ochtend zorgt voor een gevoel van onrust en geloof ons, dat gevoel raak je de rest van de dag niet meer kwijt. Wij doen daarom het liefst een korte yogasessie om al onze spieren los te gooien en de dag met een goed humeur te starten. Dit zijn een paar fijne yogaoefeningen om je dag mee te beginnen!

Door ’s ochtends tijd te maken voor yogaoefeningen begin je de dag een stuk positiever. Zet je wekker dus een kwartiertje eerder en neem even een moment van mentale en fysieke ontspanning. De oefeningen duren niet lang en brengen je alleen maar goeds gedurende de rest van de dag. Wij vertellen je graag welke yogaoefeningen ons in de ochtend een echte energy boost geven.

Zonnegroet

Je dankbaarheid voor de zonsopkomst uit je met de zonnegroet. Deze oefening dient als warming-up en is dus perfect om even wakker te worden. Tijdens de zonnegroet worden alle zeven chakra’s gestimuleerd.

Ga rechtop staan en zet je voeten op heupbreedte neer. Strek vervolgens je armen omhoog terwijl je zo ver mogelijk naar achter leunt. Laat nu je bovenlichaam naar voren vallen en plaats je handen op de grond aan de buitenkant van je voeten. Stap met je rechterbeen zo ver mogelijk naar achteren. Zet vervolgens ook je linkerbeen naar achteren terwijl je je lichaam in één rechte lijn houdt. Je staat nu in een soort opdrukpositie. Laat jezelf zakken tot je borstkas de grond raakt. Duw dan je borst omhoog door je armen te strekken. Je heupen blijven op de grond. Vervolgens duw je ook je heupen naar het plafond en breng je je hoofd in lijn met je gestrekte armen. Zet nu eerst je ene voet tussen je handen, dan de andere voet en kom langzaam omhoog. Houd je rug en armen recht. Leun nog een keer zo ver mogelijk naar achteren and you’re done! Herhaal de zonnegroet nog een keer, maar begin deze keer met je andere been.

Downward facing dog

De downward facing dog is een goede oefening om al je spieren goed te stretchen. Deze basishouding wordt in bijna alle yogaoefeningen gebruikt, dus het is fijn om te weten hoe je ‘m uitvoert. De downward facing dog vraagt wel wat inspanning, maar helpt je tegelijkertijd om helemaal te ontspannen.

Ga met je handen en knieën op een yogamat zitten en spreid de vingers. Strek je armen en benen duw je lichaam omhoog. Je billen zijn het hoogste punt. Je rug, nek en armen vormen als het goed is een rechte lijn. Je hielen oefen de grond niet per se te raken, maar het is wel belangrijk dat je ze richting de grond duwt. Als je de oefening voor het eerst uitvoert, kun je je knieën wat gebogen houden. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt. Adem rustig in en uit om daarna over te gaan naar de volgende yogaoefening.

Omgekeerde houdingen

Ondersteboven hangen stimuleert de bloedsomloop en werkt ontspannend voor ons zenuwstelsel. Voer daarom altijd een omgekeerde yogahouding uit tijdens je routine. Zo voel je je daarna extra energiek. We vragen je niet om op twee handen te gaan staan. Begin eens met de gebroken kaars, de ploeg en de downward facing dog.

Achteroverbuigingen

Door achterover te buigen verminder je de spanning die je in je lichaam vasthoudt en zwak je stress af. Je opent tegelijkertijd de hartchakra en maakt je rug sterk en flexibel. Probeer bijvoorbeeld de cobra, de opwaartse hond, de staande achteroverbuiging of de brug. Experimenteer niet met deze oefeningen als je rugklachten hebt. In dat geval kun je beter alleen yogaoefeningen uitvoeren die worden aangeraden door een fysiotherapeut.

Bij Living the Green Life voeren we deze yogaoefeningen inmiddels dagelijks uit. Hopelijk heb jij er net zo veel profijt van als wij!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?