5 tips voor een minder stressvolle ochtend

Onze mentale gezondheid kan lijden onder de bijzondere periode waarin we ons op dit moment bevinden. Stress, angstige gedachtes of een minder goede nachtrust zijn helaas veelvoorkomend. Om deze periode door te komen en de dag goed te beginnen, delen we vandaag vijf tips voor een minder stressvolle ochtend!

Wij hechten veel waarde aan onze morning routine. Toch hebben we ‘m onlangs een beetje omgegooid. Een goede, stressvrije ochtend is namelijk het halve werk en heeft ontzettend veel invloed op de rest van de dag heeft! Hoe we hem hebben omgegooid? Met deze 5 tips voor een minder stressvolle ochtend begin je je (werk)dag een stuk lekkerder.

 

Voorbereiding

De basis voor een stressvrije ochtend is een hele minimale to-do list. Je hebt nog de hele dag, dus waarom zou je alles in de ochtend al gedaan willen hebben? Je kunt je to-do list klein houden door de avond van te voren alvast je spullen klaar te leggen, zoals je sportkleding, ingepakte werktas of eventueel een ontbijtje voor onderweg. Tijdens het thuiswerken kan het fijn zijn om je bureau of eettafel al helemaal om te toveren naar je eigen kantoor.

 

Wekker

Je wekker zetten is één, maar om dan ook meteen uit bed komen als hij afgaat is lang niet altijd even makkelijk. De snooze-functie is verboden terrein in deze morning routine. Het kan namelijk een negatieve invloed hebben op de rest van je dag! Door steeds op de snooze-knop te drukken, raak je het ritme kwijt, terwijl dat juist zo belangrijk is om  de dag stressvrij te beginnen. Sterker nog: de rest van je dag zal waarschijnlijk alleen maar stressvoller verlopen.

 

Me-time

Wij kunnen je vertellen dat de hele ochtend haasten echt geen wonderen doet voor je humeur en gemoedstoestand. Zet het liefst je wekker een kwartiertje of twintig minuten eerder, zodat je rustig wakker kunt worden en in een ontspannen tempo de dag kunt beginnen. Gebruik de tijd eventueel voor een meditatie, uitgebreid ontbijt of het lezen van een boek. Waar wij nu bijna twee uur de tijd voor nemen, deden we eerst allemaal snel in een halfuurtje. En geloof ons, it works!

 

Geen schermen

Het is super verleidelijk om even door je tijdlijn van Facebook of Instagram te scrollen als je wakker wordt, maar je kunt daar toch beter even een uurtje mee wachten. Door ’s ochtends meteen naar een scherm te kijken, stuur je signalen af naar je hersenen die de werkmodus activeert. Neem voortaan echt de tijd om wakker te worden en geniet van de tijd zonder je mobiel. Alle werk gerelateerde en persoonlijke berichtjes kun je ook beantwoorden na je ontbijt.

 

Dankbaarheid

We weten dat dit ontzettend cliché klinkt maar door te bedenken waar je dankbaar voor bent, begin je je dag zo veel beter! Schrijf iedere ochtend (wellicht ook ’s avonds) drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit kan heel simpel zijn, zoals hoe erg je hebt genoten van je zelfgemaakte ijsje, de lieve glimlach van het oude vrouwtje dat je voor hebt laten gaan op straat of de heerlijke lentezon op je huid. Er is genoeg om dankbaar voor te zijn!

 

We zijn benieuwd of jij deze tips ook toepast op jouw morning routine en in hoe verre ze jou helpen om zonder stress de dag te beginnen!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?