Advertentie

Zijn glutenvrije producten veganistisch?

Wij krijgen wel vaker de vraag of glutenvrije producten veganistisch zijn en ook of veganistisch eten op hetzelfde neerkomt als glutenvrij eten. Wij geven in dit artikel antwoord en uitleg!

Zijn glutenvrije producten veganistisch? Is veganistisch en glutenvrij hetzelfde? We kunnen deze vragen kort en bondig beantwoorden, want op beide is het antwoord: ‘Nee’.

 

Dit komt doordat het aanhouden van een glutenvrij dieet alleen gericht is op het vermijden van granen die gluten bevatten. Dit is nodig bij bijvoorbeeld een glutenintolerantie. Hiermee vermijdt je niet per se dierlijke producten, iets waar je juist op let als je veganistisch eet. En andersom precies hetzelfde liedje. Er zijn producten die beide boxen afvinken, maar je kan er dus niet vanuit gaan dat dit bij ieder product het geval is. Glutenvrije producten zijn simpelweg anders dan vegan producten, want de instreek van de ingrediëntenlijst is anders.

 

Dit betekent niet dat glutenvrij en veganistisch niet samen kunnen gaan. Integendeel zelfs, want dat kan zeker! Als lunchrecept kan je bijvoorbeeld een kikkererwtenomelet maken (In Easy Vegan Cheese staat een mega lekkere variant!) met lekker veel groenten. Dit is dan zowel vegan als glutenvrij! Als ontbijt kan je bijvoorbeeld een heerlijke smoothie bowl maken vol met vruchten, zaden, pitten en plantaardige zuivel!

 

Ook kan je heerlijk glutenvrij en vegan bakken! We hebben een artikel hierover geschreven waarbij we het onder andere hebben over boekweitmeel, notenmeel, rijstmeel, maismeel en nog veel meer. De keuze is dus reuze!

 

Wil je weten hoe je met een glutenintolerantie toch gezond én veganistisch kan eten? Wij geven je makkelijke tips die je zo kan toepassen om stap voor stap je leefstijl aan te passen. Ook leggen we je uit hoe je boodschappen kan doen met een glutenintolerantie en veganistisch voedingspatroon.

 

Dus kort samengevat: plantaardig en glutenvrij is niet hetzelfde en glutenvrije producten zijn ook niet altijd vegan, maar ze kunnen zeker wel hand in hand gaan! Altijd even het etiket checken, dan weet je het zeker!

 

Als je een glutenvrij dieet aanhoudt en lactosevrije producten gebruikt in je maaltijden, heb je een grotere kans dat deze veganistisch zijn. Dit omdat je hiermee zuivelproducten (met dierlijke ingrediënten) al uitsluit. Echter, hier kunnen soms nog wel dierlijke componenten inzitten. Check dus toch altijd even goed het etiket!

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wat is maca? Alles wat je over deze knol wilt weten
Waarom vegan eten?
Vegan pasta maken met de Pasta Academy!
Vegan airfryer recepten

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?