Wat is molybdeen?

Molyb-watte? Molybdeen is een redelijk onbekende voedingsstof maar absoluut het benoemen waard. Dit nutriënt valt onder de spoorelementen, deze moeten we uit onze voeding halen om het lichaam te ondersteunen bij essentiële processen.

Molybdeen, een vergeten voedingsstof

Je hebt de vergeten groenten waar mensen het fijne niet meer vanaf weten. Je zou molybdeen kunnen scharen onder de vergeten voedingsstoffen. Je hoort er amper wat over terwijl hij echt hoort in het rijtje essentiële voedingsstoffen. Dat wil zeggen dat je lichaam het nutriënt niet zelf aanmaakt en het uit voeding moet halen om aan de behoefte te kunnen voldoen. Molybdeen valt onder de categorie spoorelementen. Je hebt er dus maar een klein beetje van nodig voor een belangrijke ondersteuning van het lichaam.

Bronnen van molybdeen

Gelukkig is molybdeen een voedingsstof die je gemakkelijk in de juiste hoeveelheden uit plantaardige voeding haalt. Je vindt dit spoorelement namelijk in volkoren producten zoal volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Daarnaast zijn peulvruchten en noten ook een goede bron.

De belangrijke rol van molybdeen

Molybdeen heeft één rol in het lichaam waar we al vanaf weten. Maar dat maakt hem absoluut niet minder belangrijk. Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme. Dit is misschien niet de makkelijkste term dus laten we daar nog even kort op in gaan. Er zijn verschillende aminozuren in ons lichaam die ieder op haar beurt verschillende functies hebben. Er is een groep aminozuren die zwavelhoudend is. Metabolisme is het proces waarin bijvoorbeeld een aminozuur wordt omgezet naar een andere stof. Dit gaat heel de dag door en is essentieel om überhaupt iets te kunnen doen. Ook de zwavelhoudende aminozuren hebben een metabolisme. En aan dat proces draagt molybdeen bij. Klinkt abstract, maar geloof ons. Het is echt essentieel voor je gezondheid om voldoende molybdeen binnen te krijgen.

Je kunt de inname van molybdeen ondersteunen met supplementen. Je vindt dit nutriënt vaak in multivitaminen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Orthomoleculaire Educatie delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?