Wat algen voor je kunnen doen

Algen, de een is groot fan en de ander vermijdt ze liever. Toch is het niet onverstandig algen toe te voegen aan je voedingspatroon. Waarom? Lees snel verder.

Wat zijn algen?

Algen zijn één- of meercellige organismen die in het water leven en via fotosynthese (zoals ook bij andere planten) energie krijgen om te groeien. Wat bijzonder is aan algen is dat ze geen wortels, bladeren of bloemen hebben.

Welke soorten algen zijn er?

Er zijn enorm veel soorten algen. Niet iedere alg is geschikt voor consumptie. Ken je de bordjes aan de kant van het meer met ‘let op blauwalg’? Deze mijd je liever. Er zijn daarnaast varianten die wel  geschikt zijn voor consumptie en dat is goed nieuws want algen kunnen de leverancier zijn van verschillende nutriënten. Denk bijvoorbeeld aan de B-vitamines, vitamine C, D, E, de mineralen jodium, magnesium, zink, selenium, calcium en gezonde vetzuren zoals DHA en dan ook nog eens eiwitten. Do we need to say more?

Supplementen gemaakt uit alg

De actieve stoffen voor vegan vitamine D supplementen worden gewonnen uit algen. Vitamine D is mede belangrijk voor de instandhouding van normale botten en tanden en het draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en de spieren.

Verschillende algen uitgelicht

Schizochytrium

Een zeealg genaamd Schizochytrium bevat vegan omega-3 (DHA). Dit is goed voor het gezichtsvermogen en hersenfunctie (Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA) en draagt bij aan behoud van een normaal vetgehalte in het bloed (dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g DHA).

Chlorella

Over deze stof wordt nog volop gespeculeerd. Het is mogelijk dat chlorella een ontgiftende werking heeft op het lichaam en daarnaast bijdraagt aan de vitaliteit van het lichaam. Verder kan het zijn dat chlorella de gezondheid van de lever ondersteunt, bijdraagt aan een gezond immuunsysteem en normale bloedsuikerspiegel en de (gezonde) cholesterolwaardes in standhoudt. Deze claims zijn wel nog allemaal in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Spirulina

Waarschijnlijk de bekendste variant. Er was een hoop om te doen, maar hoe zit het nou precies? De claims die op dit moment gemaakt worden voor spirulina zijn nog in afwachting op goedkeuring van de Europese Commissie. Dit wilt zeggen dat het nog niet officieel gebruikt mag worden als claims op bijvoorbeeld producten omdat het bewijs nog niet is goedgekeurd door de Europese Commissie. Het gaat om een stel mooie claims. Spirulina ondersteunt mogelijk het immuunsysteem en geeft het energie bij vermoeidheid. Draagt bij aan een energiek en vitaal gevoel en ondersteunt het behoud van een gezond gewicht. Daarnaast werkt spirulina als een antioxidant.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?