Verschillende soorten vegan leer

Vegan leer; steeds meer kledingmerken en schoenenmerken komen met een vegan collectie. Er zijn verschillende soorten vegan leer. Waarvan wordt vegan leer gemaakt en waarom is het ene alternatief beter dan het andere?

Er zijn weinig merken die écht een goed milieuvriendelijk alternatief voor echt leer hebben, dus leer gemaakt van dierenhuid. Nepleer is namelijk vaak gemaakt van plastic. Staat er op het label polyurethaan of kunstvezels, dan kun je er donder op zeggen dat er (micro)plastic is gebruikt.

Plantaardig gelooid leer

Er bestaat ook het zogenaamde vegetable tanned leather oftewel plantaardig gelooid leer. Dit is echter nog steeds gemaakt van dieren dus absoluut niet vegan. Het enige verschil is dat het gelooid wordt met plantaardige producten. Minder schadelijk voor het milieu dus, maar nog steeds niet goed voor het welzijn van dieren.

PETA-Approved Vegan

Wil je er zeker van zijn dat je een diervriendelijk én milieuvriendelijk alternatief voor leer koopt? Kijk dan of je het PETA-Approved Vegan-logo terugvindt.

PETA heeft als missie om dierenmishandeling te stoppen, door verandering aan te brengen in de keuzes die we dagelijks maken. Zoals wat we eten, welke verzorgingsproducten we kiezen en de kleding die we dragen. Het PETA-label garandeert dat jouw schoenen, jas of tas echt vegan zijn.

Vegan leer van fruitafval

De benaming vegan leer is vooral een marketingtrucje; een zogenaamd plantaardig alternatief voor vegan doet het nou eenmaal goed, ook als het feitelijk microplastics zijn die in het product verwerkt zijn. Wat wél echte plantaardige alternatieven zijn voor dierenhuid is leer gemaakt van fruitafval. Er zijn steeds meer producenten die de resten van bijvoorbeeld ananas of appel gebruiken om hun kleding en schoenen van te maken. Er bestaat ook vegan leer gemaakt van paddenstoelen of eucalyptusvezels. De verwerking van paddenstoelen of eucalyptusbladeren is echter omslachtiger dan het verwerken van fruitafval. Daarom zijn deze vegan leersoorten minder bekend.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?