Interview met Teske de Schepper

Waarom eten mensen plantaardig? Hoe voelen ze zich daarbij? We hopen jullie op zo veel mogelijk manieren te inspireren om (vaker) plantaardig te gaan eten, bijvoorbeeld in de vorm van onze Easy Vegan Challenge. We stelden een aantal vragen aan Youtuber Teske de Schepper (25), die nu 2,5 jaar vegan eet. Wij vinden Teske heel lang leuk en volgen haar al een langere tijd! Haar kleding koop ze het liefste tweedehands, omdat dit beter is voor het milieu. Daarnaast gaat ze altijd voor dierproefvrije en plantaardige make-up. Wat ze vaak maakt is een curry, met sperzibonen, zoete aardappel en paprika. Waarom ze vegan eet en hoe zij dit allemaal doet? Lees snel verder!

Januari is dé vegan maand. Over de hele wereld doen er mensen mee met de uitdaging om een maand lang plantaardig te eten. Wil jij ook proberen (vaker) vegan te eten? Doe je al mee met de Easy Vegan Challenge? Heb je nog wat inspiratie nodig en ben je benieuwd waarom andere mensen een veganistisch eetpatroon hebben? Teske de Schepper legt uit hoe haar plant-based lifestyle is begonnen en geeft haar gouden tip voor jou!

Wanneer ben je begonnen met plantaardig eten?
“In de zomer van 2017. Ik at toen inmiddels al 13 jaar vegetarisch, maar was klaar voor de volgende stap.”

Waarom ben je overgestapt op een plant-based diet?
“Ik ben al vanaf mijn 9e jaar vegetariër, met als hoofdreden het dierenwelzijn. Ik wist al lang van het leed dat schuilgaat achter de zuivel en ei-industrie, maar heb daar lang mijn ogen voor gesloten. Toen kwam er een moment waarop ik dat niet meer kon negeren en ben ik van de ene op de andere dag overgestapt naar vegan!”

Hoe voelde je je er in het begin bij? Had je last van tekorten bijvoorbeeld?
“Eigenlijk voelde het meteen heel goed. Natuurlijk was het eventjes wennen en moest ik afkicken van dingen die ik heel lekker vond (kaas, monchoutaart, etcetera), maar ik voelde me wel sterk door mijn beslissing. Tekorten waren geen probleem, want ik slikte toch al vitamine D en vitamine B12 vanwege het vegetarische eten.”

Zou je plantaardig eten aanraden en waarom?
“Ik zou het zeker aanraden, mits je goed onderzoek doet voor jezelf. Je kan namelijk niet elke dag friet en een vegaburger eten en verwachten dat je geen tekorten oploopt. Als je eenmaal weet welke voedingsstoffen je nodig hebt en uit welke plantaardige bronnen je die kan halen, is het een hele toffe, inspirerende uitdaging. Ik ben er veel creatiever door geworden met koken en bakken!”

Gouden tip (voor de beginnende veganist)?
“Ga eerst eens na welke dingen je dagelijks eet en hoeveel dingen daarvan al plantaardig zijn. Je zal zien dat er vast al wat etenswaren tussen zitten! Kijk dan naar wat je niet meer kunt eten en hoe je die direct kan vervangen, bijvoorbeeld je favoriete koekjes vervangen door een vegan variant. Er zijn er echt genoeg! Als je op google zoekt naar ‘vegan in de supermarkt’ kan je het jezelf nog makkelijker maken.”

Wij vinden Teske heel lang leuk en volgen haar al een langere tijd! Voor het V’GAN Lifestyle Magazine spraken we in 2019 al eens eerder met haar. Toen hoorden we al dat ze haar kleding het liefste tweedehands koopt, omdat dit beter is voor het milieu. We zijn gewend om elk seizoen nieuwe kleding te kopen en vintage shoppen kan soms best een uitdaging zijn, maar juist ook heel leuk zijn als je net dat ene pareltje vindt. Daarnaast gaat Teske altijd voor dierproefvrije en plantaardige make-up. Oh, en wat ze vaak maakt is een curry, met sperziebonen, zoete aardappel en paprika.

Benieuwd naar verhalen van andere mensen die overgestapt zijn op een plantaardig voedingspatroon? Eerder al spraken we kunstenaarsduo Max & Marte hierover en elke week doet iemand van onze reactie zijn of haar verhaal. Lees bijvoorbeeld over de redenen dat onze hoofdredacteur Nina is overgestapt op een plant-based diet. En, twee keer per week verschijnt er een nieuwe blog van onze redactie stagiaire Farrahton. Zij doet deze maand mee aan de Easy Vegan Challenge en houd ons up to date over haar ervaringen.

Wil je ook de lekkerste vegan recepten proberen? Je kan de hele maand nog mee doen met de Easy Vegan Challenge! Elke week krijg je van ons een compleet menu met voor elke dag een ontbijt, lunch- en dinerrecept toegestuurd en we geven je allerlei handige tips en tricks. Of, op zoek naar een gezond en voedzaam weekmenu voor je diners? Dan kun je je ook aanmelden voor ons weekmenu, zodat je nooit meer hoeft na te denken over een makkelijke, heerlijke maaltijd voor ‘s avonds!

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:
Deze olympische sporters eten vegan
Leuk en lekker: zelf vegan chips maken
Peulvruchten voor in je voorraadkast
Houd je haar gezond

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken
Bekijk de video
Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Meld je gratis aan als Member en ontvang meteen ons laatste e-book cadeau.

Daarnaast sturen we je de nieuwste recepten, aanbiedingen, e-books, kortingscodes, het laatste nieuws en handige tips.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.