Advertentie

Hart en bloedvaten

Het lichaam is een wonderlijke machine waarin hart en bloedvaten een grote rol spelen. Om deze te ondersteunen kan het helpen te letten op je voeding en, waar nodig, enkele lekkere (!) ingrediënten toe te voegen.

Het hart

Het hart kun je omschrijven als een spier. Welke zorgt dat het bloed wordt rondgepompt en daarmee je weefsels voorziet van voldoende zuurstof en nutriënten. Deze ondersteunen op hun beurt de werking van je organen. Daarnaast vervoert het bloed hormonen die signalen doorgeven en witte bloedcellen (immuuncellen) welke een vitale rol spelen in het behoud van weerstand in het lichaam.

De bloedvaten

Door de bloedvaten wordt het bloed, dat door het hart wordt rondpompt, door het lichaam vervoerd en bereikt zo de organen. Ze bevinden zich door heel je lichaam. Van je hart tot je tenen zou je kunnen zeggen. De druk in de bloedvaten, ook wel de bloeddruk is een maat voor de elasticiteit, en daarmee de gezondheid, van de bloedvaten. Voeding en daarmee bepaalde voedingsstoffen hebben invloed op de bloeddruk. Dit lees je in het artikel “Voeding en de bloeddruk”.

Thiamine en omega 3

Vitamine B1 en de omega 3 vetzuren EPA en DHA oefenen invloed uit. Ze dragen bij aan de normale werking van het hart. Dit gunstige effect door EPA en DHA wordt pas verkregen bij een dagelijkse inname van 250 milligram EPA en DHA. Vitamine B1 haal je uit de plantaardige bronnen zoals brood en graanproducten, aardappelen en groenten. EPA en DHA maakt je lichaam in mindere maten aan uit ALA wat je haalt uit oliën, zaden en pitten. Bij een plantaardig dieet is het verstandig om een plantaardige vorm van EPA en DHA als omega 3 supplementen bij te slikken.

Vitamine C

Collageen is van belang voor de bloedvaten. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en daarmee bij aan een goede conditie van de bloedvaten. Vitamine C vind je in groenten zoals paprika’s en fruit zoals citrusvruchten, aardbeien en bessen.

Walnoten

Bij het eten van 30 gram walnoten kan een gunstig effect worden verkregen. Walnoten dragen, in deze hoeveelheden, bij tot de verbetering van de elasticiteit van de bloedvaten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wanneer is koek vegan?
Geef je huid een sterren behandeling met STARSKIN®
Onze favoriete vegan beauty lijnen van bekendheden
De lekkerste pannenkoeken bak je met deze plantaardige melk

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?