Advertentie

Plantaardige voeding en de bloeddruk

De bloeddruk. Het is misschien een wat abstract begrip, maar deze maat voor de elasticiteit en de gezondheid van de bloedvaten kan veel zeggen over je gezondheid. Wat je eet heeft invloed op de bloeddruk. We geven je wat tips.

Als we het hebben over de bloeddruk dan hebben we het over zowel de bovendruk als de onderdruk. Dus de druk die op de bloedvaten staat in rust stand en de druk die op de bloedvaten staat als het hart samentrekt.

Een gezonde bloeddruk is een onderdruk van ongeveer 90 met een bovendruk van ongeveer 120. Als dit ongeveer jouw waardes zijn, super! We gaan in dit artikel uit van een gezonde bloeddruk en hoe je deze gezond kunt houden met behulp van voeding.

Omega 3

De omega 3 vetzuren EPA en DHA zijn van belang voor het behoud van een goede bloeddruk. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA en DHA. Deze vorm van omega 3 haal je lastiger uit plantaardige voeding en kun je aanvullen met een supplement. Het is van belang dat je van deze supplementen niet meer dan 5 gram op een dag inneemt.

Ook kalium heeft een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk. Kalium vind je in plantaardige voeding in producten zoals groenten, fruit, aardappelen, noten en brood. 

Natrium heeft geen positief effect op de bloeddruk, het mijden van natrium daarentegen wel. Zout arme voeding is net als kalium en de omega 3 vetzuren EPA en DHA gunstig voor de bloeddruk. Natrium komt in de voeding voor in de vorm van zout. Neem bijvoorbeeld keukenzout dit is natriumchloride. Als je veel zout binnen krijgt krijg je automatisch veel natrium binnen en dat is niet wat je wilt. Dit kun je gemakkelijker bereiken door de kant-en-klaar producten te minderen, zoveel mogelijk zelf te maken en natuurlijk niet te veel zout toe te voegen zodat je precies weet hoeveel je binnen krijgt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wanneer is koek vegan?
Geef je huid een sterren behandeling met STARSKIN®
Onze favoriete vegan beauty lijnen van bekendheden
De lekkerste pannenkoeken bak je met deze plantaardige melk

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?