Farrahton over haar Easy Vegan Challenge ervaring

Onze redactiestagiaire heeft de afgelopen maand meegedaan aan de Easy Vegan Challenge. Iedere week heeft ze ons meegenomen in haar ervaringen. Nu is de challenge voorbij en vertelt ze wat ze er nou in z’n geheel van vond en of plantaardig eten aan te raden is.

Wat vond ik er nou van?

In één zin: verrassend leuk en makkelijk. De Easy Vegan Challenge volgen was voor mij een toffe manier om nieuwe recepten en ook allerlei ingrediënten te ontdekken. Aquafaba is hier een voorbeeld van. Ik zou dit anders nooit gebruikt hebben of er überhaupt van af geweten hebben. Kikkererwten zou ik ook niet gebruikt hebben voor koekjes! Een nieuw favoriet recept dat ik de afgelopen week heb ontdekt is een crispy bbq tofu wrap. Écht om van te smullen!

 

Vegan met een budget, is het te doen?

Dit was misschien wel een ding waar ik zelf altijd mijn twijfels over had. Ik zal eerlijk toegeven: hier en daar had ik in de supermarkt het gevoel dat vegan producten een stuk duurder waren. Gelukkig zijn veel vegan producten wel steeds vaker in de aanbieding, dus dat scheelt. Zelf heb ik dan ook écht wat gehad aan de wekelijke lijst met aanbiedingen, die elke vrijdagmiddag op de site komt. Op basis daarvan koken is zeker aan te raden, als je goedkoop uit wilt zijn. Fruit en groentes op de markt kopen is ook slim! Als je een goede band opbouwt met de verkopers kan je zelfs steeds goedkoper uit zijn.

 

Blijf ik vegan eten?

De vraag waar jullie misschien het meest nieuwsgierig naar zijn: blijf ik veganistisch eten? Kort gezegd, zo veel mogelijk! Ik had namelijk totaal geen moeite met het niet eten van vlees, vis, ei, kaas en zuivel. Deze dingen zijn makkelijker te vervangen dan je denkt. Waarschijnlijk heeft het feit dat ik er voorheen ook niet de grootste fan van was hier ook veel mee te maken.

Er zijn genoeg heerlijke gerechten die veganistisch zijn, of makkelijk te ‘veganizen’ zijn. Daarom blijf ik er gewoon mee doorgaan. Er is maar één ding dat ik als lastig heb ervaren: sommige dingen bevatten maar één dierlijk ingrediënt waardoor ik het niet kon eten, terwijl ik er wel trek in had… Dat kon best teleurstellend zijn, dus nu – na de challenge – kan ik daar minder streng in zijn. Over het algemeen ga ik dus wel zo veel mogelijk proberen vegan te eten, maar als ik iets aangeboden krijg of een craving heb, dan ga ik daar niet moeilijk over doen.

 

Zou ik de Easy Vegan Challenge aanraden?

De challenge zou ik zeker aanraden! Het is maar een maandje en de tijd vliegt voorbij. Vegan eten is dan ook niet zo lastig en duur zoals misschien veel mensen denken. Ook zorgde het meedoen aan een challenge bij mij voor voldoening. Ik was best trots op mezelf dat ik het volgehouden had.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Superhandig lijstje: natuurlijke, milieuvriendelijke en vegan schoonmaakmiddelen
Plantaardige kaas van Willicroft wordt duurzamer
Seasogood komt met visvrije tonijn
TU Delft opent eerste vega universiteitskantine van Nederland

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Verantwoord afvallen in 12 weken

Laat je elke maand opnieuw verrassen!

Wat eten we vanavond?

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.