Eet jij vegan? Maar hoe zit het dan met…

Eet jij vegan? Maar hoe zit het dan met… (invullen wat van toepassing is). Stellen niet-veganisten jou ook vaak deze vraag? En word je daar soms gek van? Met deze antwoorden op veelgestelde vragen snoer je iedereen de mond.

1. Eet je vegan? Krijg je dan wel voldoende vitamines binnen?

Ja, dierlijke producten bevatten belangrijke vitamines en mineralen, zoals eiwit, ijzer, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B12 en calcium. Betekent dit dat je dat met plantaardige voeding niet binnenkrijgt? Nee. Onder meer peulvruchten, tofu, noten, pitten en zaden en plantaardige melk, maar ook groenten en volkoren graanproducten zijn allemaal vegan alternatieven die ook deze voedingsstoffen bevatten. Vitamine D en B12 kun je uit supplementen halen. Wel vegan natuurlijk.

2. Eet jij vegan? Maar hoe zit het dan met eieren en honing?

Zoals je weet, komen ook eieren en honing van dieren. Dus eet je ze niet als veganist. Nou denkt diegene misschien: wat is er mis met ei? Het feit dat de kip die ze legt in barre omstandigheden leeft en uiteindelijk geslacht wordt, dat is er mis mee. En als het gaat om honing: de honingbij wordt uitgebuit om honing te produceren. Die ze vervolgens niet zelf mag houden. Daarom kies jij dus voor vegan honing. Of een alternatieve zoetmaker.

3. Ben jij vegan? Maar hoe zit het dan met leren schoenen?

Leer, maar ook bont, dons, zijde en wol komt van dieren. Dus gebruik je die niet als veganist. Punt. Jaarlijks worden miljoenen dieren gedood voor de leerindustrie. Uitbuiting van dieren is al genoeg reden om geen leer (of wol of zijde of dons) te dragen, maar daarnaast is de productie van leer ook nog eens erg belastend voor het milieu.

4. Ben jij vegan? Hoe zit het dan met verzorgingsproducten?

Het ligt minder voor de hand, maar ook huid- en haarverzorgingsproducten bevatten dierlijke ingrediënten. Karmijn bijvoorbeeld, uit insecten, of bijenwas. Ook collageen, glycerine, keratine en lanoline komen van dieren. Check maar eens goed wat er in jouw beautyproduct zit. En dan zijn er nog de producten die getest worden op proefdieren. Van vegan producten wordt je zelf mooier, maar de wereld om je heen ook.

5. Ben jij vegan? Ga je dan nog wel uit eten?

Als veganist kun je echt never nooit meer uit eten. Duh. Los van het feit dat elk restaurant wel vegan gerechten op de kaart heeft staan, is het aantal 100% vegan eettentjes booming. Daarvoor hoef je echt niet meer naar Amsterdam, zelfs in Noordoost Groningen weten ze wat veganisme is.

En ja, kaarsen, verf of schoonmaakmiddelen onderwerp jij ook een kritische inspectie. Want net als deze alledaagse producten kunnen ook die dierlijke stoffen bevatten.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

over_LTGL

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

alle ebooks sticker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?