Duurzamer op vakantie

Wat doe jij deze zomer? Reis je af naar zon, zee en strand of ga je lekker wandelen in de bergen? Wat jouw bestemming is of gaat zijn, ook vakanties kun je (zo) bewust (mogelijk) inrichten. Duurzaam genieten noemen we dat.

De eerste duurzaamheidshorde is een makkelijke: neem de trein in plaats van het vliegtuig. Vliegtuigen zijn enorme vervuilers. Een opstijgende Boeiing 747 stoot net zoveel ultrafijnstof uit als 1 miljoen (!) vrachtwagens. Fijnstof wil je niet inademen, want doordat deze stofdeeltjes zo klein zijn, komen ze dieper in je lichaam, waar ze grote schade aanrichten.

CO2-compensatie: als je toch gaat vliegen

De meeste Europese landen zijn goed per trein te bereiken. En vaak ben je net zo snel uit en thuis als je vervoer van en naar de luchthaven en het wachten op je bagage meerekent. Ga je verder weg of naar een land waarvoor er geen goed alternatief is voor het vliegtuig? Bij veel vliegmaatschappijen kun je je vliegvervuiling compenseren. Je maakt dan een bedrag extra over. Dat bedrag investeert de maatschappij weer in een duurzamere wereld.

Op en top milieuvriendelijk: lekker weg in eigen land

Heb je nog geen plannen? Overweeg eens om gewoon lekker thuis te blijven. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je drie weken op de bank moet gaan liggen bingewatchen. Nederland heeft ontzettend veel te bieden, ook met minder mooi weer. Check deze mooiste plekjes van Nederland maar eens. Duurzamer vakantievieren dan in eigen land gaat je niet lukken. En het is ook nog eens voordelig!

Vegan bestemmingen

Wil je toch liever naar het buitenland? Wij hebben een aantal duurzame vegan bestemmingen voor je uitgezocht. De grotere steden in dit rijtje mogen zich inmiddels dé plantaardige hoofdsteden van de wereld noemen. Verder zie je er een aantal Oosterse landen in terug. In deze landen is een vegan lifestyle er met de paplepel ingegoten; ze weten er niet beter dan om zo te leven. Er zijn veel vegan restaurants en de meeste daarvan zijn goed betaalbaar.

Écht duurzaam: back to basic

Een tent, een slaapzak, een matje, een gasbrander en een pannetje. Veel mensen gaan met plezier back to basic tijdens hun vakantie. Duurzamer kan niet. Is dat voor jou te veel van het goede en wil je liever iets meer luxe? Houd dan de ‘duurzaamheidsregels’ van je hotel of bnb in acht: beddengoed en handdoeken hoef je misschien niet elke dag te laten vervangen. En ook in je hotelkamer kun je rekening houden met je energieverbruik als je doucht of de thermostaat aanzet.  

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?