Vegan vakantiebestemmingen: de wereld rond

Het vergt altijd wat voorbereiding om een tripje te plannen. Je wil zeker weten dat je op plaats van bestemming uitgebreid plantaardig kunt genieten. Wij hebben de vegan vakantiebestemmingen boven water getoverd.

In ons lijstje van de beste vegan vakantiebestemmingen vind je een mix van warme landen, korte en verre stedentrips. Vooral grotere steden ontwikkelen zich op dit moment tot de plant-based hoofdsteden van de wereld. Zo zien we vaker dat het eerst in grote steden door moet dringen, voordat het in het achterland geaccepteerd wordt. In een aantal Oosterse culturen is een plantaardige lifestyle al eeuwenoud. Hier weten ze niet beter om zo te leven en stammen hun gerechten van vele voorouders. Zo kun je als veganist de hele wereld rond!

Londen
Londen is uitgeroepen tot de vegan hoofdstad van de wereld door Happy Cow. Deze online vegan restaurantgids heeft in kaart gebracht dat Londen maar liefst 125(!) plantaardige restaurants heeft. In 2017 was het de eerste stad die 100 zaken telde. In deze stad is plant-based de nieuwe manier van leven aan het worden. In Engeland leven op dit moment zo’n 600.000 vegans. De verwachting van Happy Cow is dat dit aantal in 2025 een kwart van de bevolking zal zijn. Dat zou betekenen dat het aantal restaurant gigantisch blijft stijgen. Emigreren naar Londen!

Berlijn
In Berlijn tref je ’s werelds eerste compleet veganistische straat aan, de Schivelberner Strasse. Hier vind je niet alleen café en restaurants, maar ook non-food zaken die zich compleet richten op een vegan lifestyle. In deze stad is ook nog eens de grootste vegan supermarkt gevestigd van Europa. Berlijn telt op dit moment 80.000 vegans en 50 compleet plantaardige horecazaken. Deutsche Gründlichkeit!

New York
In New York is de vegan lifestyle al helemaal ingebakerd. Hier is het niet meer dan normaal dat je op iedere hoek van de straat plantaardig eten kunt vinden. Ook in deze grote stad gaat de levensstijl verder dan alleen eten en drinken. Je vindt hier talloze supermarkten en winkels waar jij je helemaal uit kan leven. Er van uitgaande dat gemiddeld 1% van de wereldbevolking veganistisch is, wonen er in New York zo’n 85.000 vegans. Er is een enorme markt voor plant-based food en non-food!

Tel Aviv
‘How Tel Aviv became the vegan capital of the world.’ Sinds jaar en dag mag Tel Aviv zich een van de vegan hoofdsteden van de wereld noemen. Dat deze stad zo immens populair is onder de doelgroep heeft meerdere oorzaken. Het aantal veganisten in Israël ligt veel hoger dan gemiddeld, namelijk op 2% van de nationale bevolking. Dit percentage blijft momenteel alleen maar groeien. Daarbij is de levensstijl al veel langer belangrijk binnen de cultuur. Dit samen heeft er voor gezorgd dat er ruim 400 (deels) veganistische restaurants zijn. Een tripje naar deze prachtige kustplaats is zeker de moeite waard. Vegan Paradise!

Rome
Nog zo’n vreemde eend in de bijt. Bij vegan hoofdsteden van de wereld denk je niet meteen aan Rome. Maar deze Italiaanse stad heeft de plantaardige invloeden omarmd. Er zijn talloze veganistische barretjes en restaurants te vinden. Als je cultuur en lekker eten wilt combineren, moet je zeker een bezoek brengen aan deze stad.

Sydney
Een bijzondere constatering: Australië is het land met de hoogste vleesconsumptie, maar ook het land waar het aantal vegans het hardst groeit. Dit aantal geeft aan hoeveel behoefte er aan plantaardig voedsel is in Australië. Een van de prachtige vegan vakantiebestemmingen aan de andere kant van de wereld. Keep going!

Chiang Mai
Deze populaire stad bevindt zich in Thailand. In Thailand is het al jaren zo dat plantaardig eten een beetje de ongeschreven eetwijze is. Chiang Mai heeft hier het voortouw in genomen en heeft talloze vegan zaakjes. Waar normaal gesproken Thais eten op smaak gebracht wordt met vissaus, doen ze dat in deze stad met lokale planten en kruiden.

La Laguna
In La Laguna in Nicaragua is veganisme zo populair, dat er in 2016 het eerste 100% vegan hotel is geopend. Dit hotel heet Apoyo Lodge en richt zich volledig op helen via de plantaardig keuken.

Canggu
Canggu is een plaats op Bali. Nu is Bali van zichzelf al een enorm healthy en vegan paradijs, in Canggu doen ze er nog een schepje bovenop. Naast prachtige stranden heeft deze stad ontelbaar veel plantaardige zaken. Daarnaast houden ze ook nog rekening met allerlei soorten dieetwensen zoals glutenvrij of raw. Canggu is the place to be!

Amsterdam
Good old Amsterdam! Onze trotse stad staat ook in het lijstje. Veganisme is booming in Amsterdam. Het ene na het andere vegan restaurant plopt op tussen de grachten. Inmiddels telt Amsterdam 40 vegan friendly restaurants in allerlei soorten en maten. De stad neem afscheid van zijn imago en gaat mee in de toekomst. Een van de vegan vakantiebestemmingen heel dicht bij huis.

 

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?