Dit is waarom je aan de augurkensap moet!

You love them or you hate them: augurken. De groene vrucht wordt vaak gebruikt om een recept extra smaak te geven, maar zijn augurken gezond? We zochten voor je uit wat de belangrijkste gezondheidsvoordelen van augurken zijn en delen daarnaast nog een opmerkelijke augurkensap tip met je!

Koop je wel eens een potje augurken om te snacken of je broodje mee te vullen? Gooi dan in het vervolg de augurkensap niet weg. Het sap heeft namelijk heel wat goeds in zich voor je lichaam. Giet het de volgende keer dus niet zomaar door de gootsteen, maar bewaar het!

Gezondheidsvoordelen augurkensap

We geven toe dat het niet ons favoriete drankje is en we zijn ook zeker niet van plan onze koffie in de ochtend te vervangen door dit goedje, maar het drinken van augurkensap kent ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Allereerst is het mengsel een booster voor je immuunsysteem. Dit komt door de vitamines C en E die je erin terugvindt. Ook zitten er antioxidanten in het sap. Aangezien de koude dagen voor de deur staan, nemen wij wat vaker een glaasje om onze weerstand op te krikken.

Iets te veel wijn gedronken tijdens een gezellig diner? Augurkensap zou ook een wondermiddel zijn tegen katers. Het zout in het sap zorgt er namelijk voor dat je elektrolyten worden aangevuld. En dat is wel zo handig aangezien alcohol precies op die mineralen een aanslag maakt. Neem dus een paar slokken na een avondje stappen en je hoeft de volgende dag niet te leven met een zeurende hoofdpijn.

In augurken zit dankzij de fermentatie veel probiotica, wat weer goed is voor je darmen. Je kunt je darmflora dus een handje helpen door regelmatig wat augurkensap shots te nemen. Verder zou augurkensap ook goed zijn tegen hoofd- en spierpijn. Je leest het: vanaf nu moet je altijd een pot augurken in huis hebben.

Voor wie de augurkensap toch liever overlaat aan de diehard augurkenfans, hebben we hier een fijn recept voor een sandwich met kikkererwtensalade klaarstaan waar we de groene vrucht ook in gebruiken.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

over_LTGL

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

alle ebooks sticker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?