De ins and outs over ashwagandha

Misschien ben je het wel eens tegengekomen op een verpakking of heb je erover gelezen in een artikel: ashwagandha. Het klinkt spannend maar toch waren wij benieuwd.

Wat is ashwagandha

Ashwagandha is een plantensoort. Je vindt het in gebieden in Afrika, Zuid-Azië en het Middellandse Zeegebied. Andere namen voor ashwagandha zijn Withania somnifera en Indiaanse ginseng. De laatste is wat misleidend want ashwaghandha hoort helemaal niet bij de ginseng familie. Echter komen sommige eigenschappen van ashwaghandha en ginseng overeen waardoor deze plantsoort toch deze naam heeft gekregen. Ashwaghanda wordt veelal verwerkt in thee en wordt in verband gebracht met Ayurveda.

In welke vormen kan je ashwagandha vinden?

Zoals we al schreven wordt deze plantsoort verwerkt in thee, hiernaast kun je de stof in capsules, tabletten en in poedervorm kopen.

In deze producten wordt voornamelijk gebruikgemaakt van de wortels van de Ashwagandha plant.

Kan ashwagandha iets voor je betekenen?

Naast dat het een smaakje geeft aan je thee kan ashwagandha misschien ook wel meer voor je betekenen . Zo zou het de mentale gezondheid ondersteunen en verlichting geven in perioden van stress. Daarnaast draagt het bij aan ontspanning en je mentale welzijn. Ook is het mogelijk dat het de slaap ondersteunt.

Al deze claims zijn in afwachting van goedkeuring van de Europese Commissie.

Wil je een keer kijken of ashwagandha iets voor jou is? Koop dan eens een theetje of andere producten van deze plant en probeer het eens uit. Let wel op, houd je altijd aan de aanbevolen hoeveelheid die vermeld staat op de verpakking.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?