Anneke over (vegan) eten

Vanwege de Easy Vegan Challenge vertelt iedereen uit ons team in hoeverre hij of zij plantaardig eet en waarom. Er zijn heel veel manieren om een (grotendeels) vegan voedingspatroon te volgen. Elk persoon heeft er bepaalde redenen voor en iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Benieuwd naar onze verhalen? Vandaag is onze salesmanager Anneke aan de beurt.

Eigenlijk was ik als kind de ideale vegan: ik lustte geen kaas, ei, vis en vleeswaren. Je kunt je voorstellen dat mijn ouders hier een aardige kluif aan hadden. Ondanks dat ik nog steeds geen ei lust, en kaas alleen als het gesmolten is, ben ik wel meer een alleseter geworden. Ik kan ontzettend genieten van lekker eten, het liefste een hele tafel vol kleine gerechtjes en heerlijk lang tafelen met vrienden. Voor goeie sushi en sashimi kun je me altijd wakker maken, al moet ik zeggen dat ik inmiddels mega fan ben van de Vegan Sushi Bar en dat je oprecht de vis niet mist! Ik ben dan wel niet helemaal vegan, maar de voornaamste reden hiervoor is dat ik er geen label aan wil hangen, die zijn er namelijk al genoeg. Wel vind ik het belangrijk dat je doet waar je je goed bij voelt en dat je je bewust bent van wat je eet. Dit bewustzijn is vaak positief voor jezelf qua gezondheid en energie en bij mij zorgt het er ook voor dat ik duurzaam leef.

Zo kan het voorkomen dat ik (on)bewust een hele week vegan eet, maar de andere week wel kip of feta toevoeg aan een gerecht. Op die manier heb ik niet het gevoel dat ik bepaalde dingen moet laten liggen. Ik wil mezelf geen beperkingen opleggen maar vind juist vaak de plantaardige of vegetarische recepten het lekkerst, dus daar kom ik dan ook meestal op uit. Tegenwoordig ben ik mij ook meer bewust van het feit dat ‘ieder pontje door het mondje komt’. Daarom kook ik het liefst koolhydraatarm. Bij de meeste maaltijden vervang ik dan de pasta of rijst voor quinoa, courgetti of groentewraps. Zo krijg ik een extra portie groente binnen én zit ik lekkerder in mijn vel.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, maar meestal gebeurt dit alleen in het weekend. Dan geef ik mijzelf de tijd om Pinterest af te struinen, op zoek naar lekkere receptjes. De meeste recepten maak ik dan zelf vega of helemaal plantaardig. De verse ingrediënten haal ik op de markt en dan ga ik op zaterdag en zondag meal preppen voor de nieuwe week. Ik maak dan vaak meerdere porties voor verschillende dagen, zodat ik na een lange werkdag een maaltijd alleen nog maar hoef op te warmen en zo toch iedere dag gezond eet. Als ik dit niet doe, kom ik iedere dag thuis met pizza of eet ik alleen een zak chips leeg als avondeten en dat wil ik liever voorkomen.

Het ideale aan meal preppen is ook nog eens dat ik niks weggooi. Ik verdeel al het eten over verschillende bakjes. Sommige porties bewaar ik voor diezelfde week in de koelkast en de andere vries ik in voor later. Hierdoor heb ik elke week ook standaard al een maaltijd in de vriezer klaarliggen (voordat ik nieuwe recepten ga preppen). Elke week is het weer een feestje om een bevroren baksteen uit de vriezer te halen en te kijken wat er ook alweer inzat. Je moet jezelf toch een beetje blijven verrassen!

 

———————————

Benieuwd naar verhalen van andere mensen die (volledig) plantaardig eten? Eerder al spraken we YouTuber Teske de Schepper, bodybuilder Leonore Verheijen en kunstenaarsduo Max & Marte hierover en elke week doet iemand van onze reactie zijn of haar verhaal. Lees bijvoorbeeld over de redenen dat onze hoofdredacteur Nina is overgestapt op een plant-based diet of over het vega(n) eetpatroon van onze diëtiste en receptontwikkelaar Eva. En, elke week verschijnt er een nieuwe blog van onze redactiestagiaire Farrahton. Zij doet deze maand mee aan de Easy Vegan Challenge en houdt ons up to date over haar ervaringen.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?