Alles over het mineraal mangaan

Mangaan, een redelijk onbekend mineraal. Veelal geldt: onbekend is onbemind, toch raden we aan hier een uitzondering te maken want mangaan kan veel voor je lichaam betekenen. Wat precies? Dat zullen we je vertellen.

Wat is mangaan?

Mangaan is een mineraal dat wij uit onze voeding moeten halen om aan onze behoefte te kunnen voldoen. Deze hoeveelheid is niet erg hoog, mangaan is namelijk een spoorelement. Dat wil zeggen dat je enkel een kleine hoeveelheid van het mineraal nodig hebt. Deze kleine hoeveelheid is echter wel essentieel voor het optimaal functioneren van het lichaam.

Waar zit mangaan in?

Het mineraal mangaan vind je in volkoren producten zoals brood en pasta, noten en peulvruchten. Met een plantaardig voedingspatroon en het eten van deze producten kun je zeker aan de dagelijkse behoefte mangaan voldoen. Eet je deze producten niet of nauwelijks? Dan is het raadzaam om je lichaam een handje te helpen en te kiezen voor een supplement. Vaak vind je mangaan in multi’s.

Welke functies in het lichaam ondersteunt mangaan?

Krijg je voldoende mangaan binnen, voor volwassenen 3 milligram per dag, dan kan dit spoorelement verschillende processen in je lichaam ondersteunen. Mangaan is onder andere van belang voor de normale vorming van bindweefsel in het kraakbeen en de botten. Mangaan bevordert de energiestofwisseling, dat wil zeggen dat het helpt om energie vrij te maken uit je voeding. En last but not least is mangaan een antioxidant. Een antioxidant wil zeggen dat mangaan helpt tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV supplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?