5 voordelen van een heerlijke massage

Iedere week gemasseerd worden klinkt als hét paradijs, en dat is het ook. Een massage is enorm ontspannend, maar daarnaast levert het ontzettend veel gezondheidsvoordelen op. Zorg dus dat je regelmatig een massage boekt, of ga samen met je partner op cursus zodat jullie de fijne kneepjes van het vak leren.

Wanneer was de laatste keer dat jij een massage hebt gehad? En weet je nog hoe je je daarna voelde? Waarschijnlijk heerlijk soepel, ontspannen en totally zen. Dat is slechts het geestelijke voordeel van gemasseerd worden. Is er dan nog meer goeds? Jazeker! Een goede massage heeft namelijk een geneeskrachtige werking voor het gehele gestel. Smoesjes zijn voortaan dus niet meer nodig: na het lezen van deze voordelen is er meer dan genoeg reden om nú, volgende week en het hele jaar door je te laten masseren!


Spieren
Een masseur gaat tijdens een behandeling alle spieren in je lijf af. Door het masseren wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Wat je daaraan hebt? De afvalstoffen worden sneller uit je lichaam gevoerd, en dus ook uit je spieren. Dit zorgt ervoor dat ze weer herstellen. Voor de sporters onder ons is dit een goede remedie tegen spierpijn. Na een stevige sportmassage moet je wel veel water drinken, anders hopen de afvalstoffen zich alsnog op en krijg je hoofdpijn.


Bloeddruk
Tijdens een massagesessie raak je in een extreme vorm van ontspanning, waardoor je lichaam automatisch de bloeddruk verlaagt. Je hart hoeft dan minder hard aan het werk – en daar wordt het heel blij van! Dit voordeel geldt vooral voor mensen met een hoge bloeddruk of veel zenuwen.


Immuunsysteem
Onderzoek wijst uit dat het regelmatig ondergaan van een massage het immuunsysteem verbetert. Er worden dan meer witte bloedcellen aangemaakt, die helpen tegen infecties en ziektes in het lichaam. Zo’n heerlijke massage is dus ook nog eens goed voor jouw afweersysteem. Lees hier wat je nog meer kunt doen om jouw immuunsysteem te versterken.


Slaap
Lig je vaak met grote kijkers naar het plafond te staren of ben je regelmatig midden in de nacht wakker? We lazen onlangs een onderzoek dat ons vertelde dat een gezicht- en hoofdmassage de kwaliteit van je slaap verbetert. Hier kan zelfs je partner iets in betekenen. Laat zijn of haar handjes maar eens lekker wapperen, uh… masseren!


Verlaging stresshormoon
Door de aanrakingen van een masseur komen de stoffen oxytocine en serotonine vrij. De eerste zorgt voor een hoog knuffelgehalte en de tweede voor een hoog geluksgevoel. Het komt erop neer dat een massage stresshormonen in het lichaam verjaagt. Uiteindelijk kan het zelfs helpen depressies tegen te gaan. We zeggen het nog maar een keer: BOEK die massage, je verdient het!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?