Zo zijn je banaan en avocado in no-time rijp

Wij lopen regelmatig tegen het probleem aan dat de bananen en avocado’s die we in de winkel gekocht hebben nog hartstikke hard zijn. Dat is misschien wel één van de vervelendste dingen waar je tegenaan kunt lopen tijdens het koken of bakken. De oplossing? Die is super easy!

Wij verzamelden een aantal handige trucjes waardoor je banaan en avocado binnen no-time rijp zijn!

 

Bananen

Bananen produceren het gas ethyleen, waardoor ze sneller rijpen. Dit gas kun je creëren door de groene banaan in een papieren zakje te verpakken. Zo heb je binnen twee dagen een rijpe banaan. Om dit proces wat te versnellen, kun je een avocado toevoegen!

Een andere manier om je banaan binnen no-time rijp te krijgen, is de oven. Als je de groene bananen een uur in de oven op 150 ˚C legt, zijn ze daarna goed rijp. Heerlijk om zo op te eten of om in je baksels te verwerken!

Zelfs als je de groene bananen vandaag nog wilt gebruiken, is er een oplossing om het rijpingsproces te versnellen. Je hebt hiervoor een magnetron nodig. Voordat je de banaan in de magnetron legt, moet je er een paar gaatjes in prikken met een vork. Twee minuten wachten en voilà, de banaan is zacht!

 

Avocado’s

Veel fruit kun je sneller rijp laten worden door ze in een papieren zak te stoppen. Deze truc werkt ook prima voor een avocado, maar je zal iets langer moeten wachten dan bij de groene banaan. Na vier dagen zou de avocado goed rijp moeten zijn.

Dit duurt natuurlijk nog steeds best wel lang. Om de avocado sneller in de papieren zak te laten rijpen, kun je een banaan toevoegen. Deze laat, zoals eerder vermeld, ethyleengas los en op deze manier gaat het twee keer zo snel.

De snelste manier om avocado binnen no-time rijp te laten worden, is tevens de oven. Wikkel de avocado in aluminiumfolie en leg ’em op een met bakpapier beklede bakplaat. Doordat je de avocado inpakt met aluminiumfolie blijft het ethyleengas dicht bij de avocado hangen. Ervan uitgaande dat je een hele harde avocado hebt gebruikt, moet deze vijftig minuten in de oven op 90 ˚C. Laat de avocado daarna even in de koelkast afkoelen en genieten maar!

 

Deze trucjes zorgen ervoor dat je banaan en avocado binnen no-time rijp zijn en dat heeft ons heel wat dagen wachten bespaard. Probeer ze dus absoluut een keertje uit!

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  
Let’s be Friends

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke zaterdag de populairste recepten en best gelezen artikelen van de week. Cadeautje: e-book ‘Easy Vegan Cheese’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Blijf op de hoogte:

Superhandig lijstje: natuurlijke, milieuvriendelijke en vegan schoonmaakmiddelen
Plantaardige kaas van Willicroft wordt duurzamer
Seasogood komt met visvrije tonijn
TU Delft opent eerste vega universiteitskantine van Nederland

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

De fijnste vegan producten

Wat eten we vandaag?

Easy Vegan Healthy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke woensdag de lekkerste, gezonde recepten. Cadeautje: e-book ‘1 week afvallen met Weight Loss Plan’.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review

{{ reviewsTotal }} Reviews

{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ currentUserData.canReviewMessage }}

Waar ben je naar op zoek?

Zoek hier naar jouw favoriete gerecht, lifestyle blog of product.