Zo deal je met negatieve gedachten

We hebben allemaal wel eens zo’n moment waarop alles tegen zit. Als je in een negatieve spiraal belandt, is het vaak moeilijk om hieruit te komen. Veel piekeren en jezelf naar beneden halen is echter niet bevorderlijk voor je gezondheid en je schiet er weinig mee op. Daarnaast ben je sterker dan dat! Wij hebben vijf manieren gevonden om te dealen met je negatieve gedachten en die delen we graag met jullie.

Gedachten beïnvloeden je humeur en hoe je op dat moment in het leven staat. Wist je dat er per dag ongeveer 60.000 gedachten door je hoofd gaan? Het is best logisch dat deze niet altijd allemaal positief zijn. Don’t worry, je kunt leren omgaan met negatieve gedachten. Wij vertellen je hoe!

 

Gedachten van je afschrijven

Het ergste aan piekeren is dat je makkelijk in een negatieve spiraal terecht komt. Iets wat ons altijd heel erg helpt, is om negatieve gedachten op papier te zetten. Wij vinden het vooral lekker om dit stuk papier vervolgens in de prullenbak te gooien. Eigenlijk laat je jouw vervelende gedachten via je pen op het papier vloeien, zodat je er zelf niet meer mee opgezadeld zit. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat je hier een positief zelfbeeld aan overhoudt. Wat ook heel fijn werkt, is om aan het einde van de dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, of waar je blij die dag blij van werd. Zo leer je te focussen op de mooie, waardevolle dingen in het leven!

 

Je verstand op nul en gaan

De allerbeste manier om je hoofd helemaal leeg te maken, is door in beweging te komen. Je hoeft niet per se te gaan sporten, want een rondje wandelen door het park werkt net zo goed om je negatieve gedachten kwijt te raken. Voor ons werkt een uurtje goed zweten wel het beste. Tijdens een work-out, een rondje hardlopen of een yogasessie hebben we echt geen energie om ergens aan te denken. Daarnaast is het helemaal niet zo’n slecht idee om jezelf hierna met een warme douche en een gezichtsmaskertje te belonen.

 

Zoek de warmte op

Een warme douche is niet alleen ontspannend, maar helpt je ook de negatieve gedachten buiten te sluiten. Door in aanraking te zijn met iets warms heb je minder snel de neiging om negatief te blijven. Ga dus vooral even op de bank zitten met een warme kop thee. Op deze manier vervang je de emotionele warmte voor fysieke warmte.

 

Negativiteit omzetten in iets moois

We hebben je al verteld waarom het kan helpen om elke dag drie dingen voor jezelf op te schrijven waar je dankbaar voor bent. De echte key to succes is het omzetten van je negatieve gedachten in positieve gedachten. Door je gedachten te relativeren hebben ze geen negatieve lading meer, maar zijn het gewoon gedachten die op jouw pad zijn gekomen. En om dat pad te blijven bewandelen moet je de gedachten als een uitdaging in plaats van als een obstakel zien.

 

Mediteren

Negatieve gedachten kun je niet ontwijken, maar je kunt wel leren hoe je ermee om moet gaan. Mediteren is een goed moment om stil te staan bij de gedachten die jou wakker houden. Je oefent tijdens een meditatieoefening hoe je iets moet loslaten door je aandacht op iets anders te richten. Ben je benieuwd hoe een meditatieoefening gaat en waarom het zo effectief is? Lees er meer over in ons artikel over meditatie.

 

Deze tips hebben ons in ieder geval veel geholpen op de momenten dat we er even doorheen zaten. Hopelijk doen ze dat ook voor jou!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?