Gezichtsmaskers helpen jou om je huid te voeden en diep te reinigen. Maar de ene huid is de andere niet. Ieder huidtype vraagt om een andere verzorging. Daarom zijn de schappen met maskertjes in de winkel ook vaak zo groot. Don’t worry, we hebben voor ieder huidtype een recept verzameld! Als je niet zeker weet welk huidtype je hebt, is het verstandig om agressieve ingrediënten (zoals alcohol, bakpoeder, rauwe eieren en limoensap) te vermijden. Deze gezichtsmaskers kun je het beste één keer per week opsmeren (niet vaker).
Voor een droge huid
Als je huid heel erg trekt, en droog of misschien wel schraal aanvoelt, zit je met een gezichtsmasker van avocado altijd goed. Het enige wat je nodig hebt, is het vruchtvlees van één avocado, 2 eetlepels plantaardige yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel ahornsiroop. Prak de avocado, meng alle ingrediënten goed en smeer het vervolgens uit over je gezicht. Na een paar minuten zal je huid een stuk zachter aanvoelen!
Voor een vette huid
Een vette T-zone verhoogt de kans op mee-eters en puistjes. Natuurlijke gezichtsmasker met banaan zorgen ervoor dat je huid minder snel vet wordt. Banaan bevat veel vitamine A en dat stimuleert de huidvernieuwing. Je hebt één gepelde banaan, ½ theelepel kurkumapoeder en ½ theelepel baking soda nodig. Prak de banaan fijn en voeg de andere ingrediënten toe voor een effectief masker.
Voor een gevoelige huid
Als je een gevoelige huid hebt, kun je tijdens seizoenswisselingen extra veel irritaties ervaren. Een masker met gezonde bacteriën helpt je huid tot rust te komen. Mix 2 eetlepels plantaardige yoghurt, 1 theelepel cacao en 1 eetlepel ahornsiroop tot een glad mengsel. Door dit natuurlijke gezichtsmasker een tijdje in te laten trekken, voorkom je irritaties.
Voor een doffe huid
Een masker met banaan werkt goed voor veel huidtypes. Als jouw huid zijn gezonde glans mist, is dit een fijn recept! Je hebt een halve gepelde banaan, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel ahornsiroop nodig. Prak de banaan fijn en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Dit gezichtsmasker kun je makkelijk een kwartier op je gezicht laten zitten.
Voor een gepigmenteerde huid
Honing wordt heel vaak in gezichtsmaskers gebruikt om de huid te verzachten. Ahornsiroop werkt misschien niet net zo effectief, maar is absoluut een goede vervanger voor een vegan maskertje. Voor een masker voor een gepigmenteerde huid gebruik je ½ kopje geprakte papaja en 2 eetlepels ahornsiroop. Roer dit goed door elkaar en laat het natuurlijke gezichtsmasker minimaal een kwartier op je huid intrekken. Je pigmentvlekjes zullen hierna iets minder zichtbaar zijn.
Spoel het masker altijd af met lauwwarm water en het liefst met ronddraaiende bewegingen. Gebruik vervolgens een neutrale gezichtscrème die jouw huid goed voedt, zodat je huid niet gaat trekken.
Ben je benieuwd naar nog meer fijne recepten voor een vegan gezichtsmasker? It’s your lucky day, want we hebben nog een artikel voor je online staan!