‘Tijd voor jezelf’: een boek met verhalen om tot rust te komen

Heb jij af en toe wat meer tijd voor jezelf nodig? ‘Tijd voor jezelf’ is het eerste boek van Kathryn Nicolai. Het doel van het boek is om de lezer rust te laten vinden met verhalen om bij te ontspannen of in slaap te vallen. Kathryn is bekend van haar wereldberoemde podcast ‘Nothing Much Happens’. Een boek dat zeer welkom is in deze tijd!

Tijd voor jezelf nodig?
Rustgevende verhalen om bij in slaap te vallen, mediteren, of even je rust te pakken; dat is wat je vindt in ‘Tijd voor jezelf’. Het boek geeft de lezer een unieke ervaring als vorm van meditatie. Het is een verzameling verhalen met illustraties die een veilig en vredig gevoel oproepen, waarin lezers rust en troost kunnen vinden. Het lezen van het boek is een middel om de drukke wereld buiten te houden en dus even tot jezelf te komen.

Slaapboek voor volwassenen
De korte hoofdstukken kunnen gezien worden als bedtijdverhalen voor volwassenen. Je kunt ze lezen voor het slapen, gedurende de dag als je even aan ontspanning toe bent óf vlak voor een belangrijke meeting. Een boek dat niet mag ontbreken op je nachtkastje, vooral nu in deze hectische en veranderende tijden.

Kathryn Niocolai
De auteur, Kathryn Nicolai, heeft haar eigen yogastudio in Michigan, waardoor ze met veel mensen praat over hun gezondheid. Het viel haar op dat er een enorme stijging is in de toename van stress en angst, al een lange tijd. Veel mensen kunnen zich daardoor moeilijk ontspannen of komen slecht in slaap. Dat inspireerde Kathryn Nicolai tot het uitwerken van verhalen met een kalmerende werking. Van jongs af aan bedacht ze zelf in bed al verhalen in haar hoofd voor het slapengaan. Ze wilde deze manier van ontspannen en in slaap komen graag met mensen delen, omdat het haarzelf altijd heeft geholpen makkelijk in slaap te komen of rust te vinden.

Podcast met slaapverhalen
Het begon met de podcast ‘Nothing Much Happens’ en nu is er dus en boek dat in 33 verschillende landen verschijnt. Het boek bevat onder andere sfeeromschrijvende verhalen en recepten. Ook geeft Kathryn meditatie- en yogatips, die warme en rustgevende gevoelens oproepen en die je een fijne gemoedstoestand geven. Ze schept in haar boek een wereld waarin de lezer zich kan terugtrekken, op zoek naar rust, focus en hernieuwde energie.

Leef meer in het hier en nu
Alles wat Kathryn bedenkt en doet, komt voort uit haar instinct. Dit blijkt allemaal te werken! De podcast werd binnen no-time ontzettend populair. Vanwege haar yogastudio is Kathryn gewend om haar stem op een rustgevende manier te gebruiken en het vertellen en schrijven van details komt bij haar van nature. Haar hoofd zit altijd vol verhalen en ze test deze door ze aan zichzelf in bed te vertellen. Ze haalt haar inspiratie uit de dingen die haar het meeste comfort geven en zoekt veel zintuigelijke waarnemingen op die ze vervolgens uitvoerig beschrijft. Zo gaat ze op zoek naar hele rijke ervaringen bij alledaagse gebeurtenissen. Dit alles met als doel jou als lezer in ‘the present moment’ te houden en ervoor te zorgen dat je gedachten niet afdwalen naar andere zaken.

Ontspan
Het idee van het boek is om iets anders naast je bed te hebben liggen dan je telefoon. Met ‘Tijd voor jezelf’ wil Kathryn je trainen om je gedachten te laten leiden door een narratief en om je te focussen op de details van een verhaal. Als je dan vervolgens het licht uit doet en comfortabel gaat liggen, kan je weer teruggrijpen naar de al bekende (details van de) verhalen en jezelf toestemming geven om in slaap te vallen. Door het focussen op de details van verhalen, zorg je er namelijk voor dat al je andere hectische gedachten ontspoord raken. En dat is precies nodig om te kunnen ontspannen en los te komen.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?