Advertentie

We spraken de twee vrouwen achter het recentverschenen chakra-werkboek ANGELUS

In het voorjaar is er een nieuw ervaringsgericht chakra-werkboek verschenen, bedacht en gemaakt door Erica Jago en Roos van der Kamp. Wij spraken de yogini en kunstenares hierover.

Heb je wel eens gehoord van de zeven chakra’s? Dit zijn energiecentra die langs je ruggengraat liggen en met elkaar in contact staan om spirituele energie te kunnen genereren en ontvangen. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Een chakra kan je aldus zien als een draaiend wiel dat energie door je lichaam laat stromen. Daarbij zijn er zeven belangrijke energiecentra te onderscheiden, met elk hun eigen aandachtspunten. Deze chakra’s worden veel gebruikt tijdens het uitoefenen van yoga, om met specifieke oefeningen bepaalde blokkades in de energieflow op te kunnen heffen. Dit klinkt allemaal misschien wat mysterieus en zweverig, maar we hebben allemaal wel eens disbalans in ons leven ervaren. Grote kans dus dat je in dit soort situaties ten rade kan gaan bij de chakra’s om weer ‘in evenwicht’ te komen.

Om de eeuwenoude leer van de chakra’s meer ervaringsgericht te kunnen aanbieden, hebben Erica en Roos dus een chakra-werkboek gemaakt, genaamd ANGELUS. Op een innovatieve manier gaan ze dieper op de chakra’s in, in plaats van alleen het intellectuele begrip ervan te tonen. Ze presenteren daarbij een bewezen methodologie van emotionally connented yoga en visueel sterke beelden, als middel om de wijsheid van je eigen lichaam beter te kunnen zien en hopelijk daarna ook te voelen. ANGELUS is daarmee echt een werkboek over de chakra’s waar je zelf mee aan de slag kunt, met tools voor zelfreflectie. Yogini Erica heeft haar bijdrage aan het boek geleverd in de vorm van drie yoga sequences per chakra en kunstenares Roos heeft de zeven chakra’s vertaald naar zeven visuele werelden. Het boek combineert de ancient wisdom of yoga met kleurrijke kunst en is daarom niet alleen inspirerend, maar ook nog eens prachtig om te zien!

Het contact tussen de twee vrouwen – met de samenwerking als gevolg – ontstond doordat Roos yogalessen en een retreat volgde bij Erica. De retraite was – op onder andere creatief vlak – heel inspirerend voor Roos. Daarnaast sprak de manier van yoga haar erg aan omdat er veel ruimte voor emoties was (daar waar ze andere vormen van yoga daar vaak aan voorbij vond gaan) en omdat het gekoppeld was aan hedendaagse levensvragen. Dat is ook waarin dit boek zich volgens Roos en Erica onderscheidt ten opzichte van de vele andere boeken die gaan over chakra’s: Roos stelt dat die boeken het thema vaak als intellectuele kennis aanbieden en niet in context van het leven plaatsen, waardoor het al snel onpersoonlijk en vaag aanvoelt. ANGELUS is juist ontwikkeld door alle chakra’s aan de hedendaagse thema’s en problemen  te koppelen. Op die manier kan je zelf direct ervaren hoe effectief de leer kan zijn, zeker tijdens de huidige omstandigheden in de wereld. Ze hopen dat de chakra’s je op deze manier meer aanspreken om nader te ontdekken.

Wellicht vind je het nog steeds lastig om je in te beelden hoe die chakra’s dan precies werken en waar ze zich in je lichaam bevinden. Het klinkt misschien allemaal nog steeds een beetje vaag – zeker als je het boek nog niet hebt kunnen proberen – maar eigenlijk ben je waarschijnlijk al heel vaak met een aantal chakra’s in aanmerking gekomen. Roos en Erica geven als voorbeeld dat je vast wel eens een brok in je keel hebt gehad of het gevoel van een steen in je maag. Je hebt dan natuurlijk niet letterlijk een steen in je lichaam zitten of een daadwerkelijke brok in je keel. Dit heeft allemaal te maken met je zogenaamde energetische lichaam. Het idee van een brok in je keel is bijvoorbeeld te koppelen aan de vijfde chakra, wat aangeeft dat je bepaalde dingen niet (goed) uit. Als je kan erkennen waar een blokkade vandaan komt en je je dus bewust wordt van bepaalde (hinderende) omstandigheden in je leven, kan je daar bewust bepaalde oefeningen voor doen om dit op te heffen. Daar is dit chakra-werkboek precies voor gemaakt!

We mochten een exemplaar ter waarde van € 45 weggeven. Deze winactie is inmiddels verlopen.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Snelle vegan recepten zodat je snel aan tafel kunt
Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?