Wat kan een Aloë vera – extract voor jou betekenen?

Misschien ben je al bekend met Aloë vera en staat je badkamer er vol mee of je hebt de plant wel eens gezien maar er met een grote boog omheen gelopen. Wij hebben er inmiddels twee op kantoor staan en dat niet zonder reden.

Wat is Aloë vera?

Aloë vera is een plantsoort die vooral in de Caraïben, Afrika en Noord-Oost India wordt gekweekt. Maar ook als kamerplant zie je hem steeds vaker in ons eigen kikkerlandje. Het is een cactusachtige vetplant en heeft stekelige groene bladeren. Het wordt gezien als een soort wonderplant en gebruikt in smeersels, douchespullen, druppels en andere huidverzorging. Daarnaast kom je Aloë vera in supplementvorm steeds vaker tegen.

Er zijn al geschriften die mogelijk stammen uit Egypte vier- tot zesduizend jaar voor Christus waarin deze plant al wordt gebruikt als innerlijke en uiterlijke verzorging. En tot heden zijn we hier niet meer mee gestopt.

Er zijn twee verschillende onderdelen van de Aloë vera plant die bijvoorbeeld in supplementen worden gebruikt. Een soort gel achtige substantie uit de bladeren en een soort gele laag die net onder de “huid” van de plant zit wat aloëne wordt genoemd.

Wat kan het voor jou betekenen?

De claims die gekoppeld zijn aan Aloë vera zijn allemaal in afwachting van goedkeuring van de Europese Commissie, maar we willen ze toch even benoemen.

Als we kijken naar de smeersels en crèmes, denk bijvoorbeeld aan aftersun, wordt het volgende gezegd. Aloë vera werkt dan hydraterend en kalmerend, behoud de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid, verzorgd de huid, helpt bij regeneratie van de huid en beschermt de huid. Een hele lijst dus!

Wanneer we inzoomen op de supplementen en drankjes dan wordt er gezegd dat Aloë vera de spijsvertering en bloedsuikerspiegel kan ondersteunen.

Smeren kun je bijna oneindig doen, maar lees, bij inwendig gebruik, (sapjes en supplementen) goed de dosering op de verpakking en ga er niet zonder advies van een dokter of specialist overheen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

over_LTGL

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

alle ebooks sticker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?